Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο θρυλικός παρουσιαστής τοκ σόου Τζέρι Σπρίνγκερ, ο πρώην παρουσιαστής ειδήσεων και δήμαρχος του Σινσινάτι, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία του αμφιλεγόμενου και εξαιρετικά κερδοφόρου talk show που φέρει το όνομά του.

Ο παρουσιαστής του «Jerry Springer Show» πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Σικάγο την Πέμπτη ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από λίγους μήνες αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία αυτή την εβδομάδα.

Το «The Jerry Springer Show» ξεκίνησε την πολυετή πορεία του το 1991 και, το 1998, στο απόγειο της δημοτικότητάς του, κέρδισε το σόου της Όπρα, «The Oprah Winfrey Show» σε τηλεθέαση, προσελκύοντας 12 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το σόου του έφυγε τελικά από τον τηλεοπτικό αέρα το 2018.

Αμφιλεγόμενο σόου

Ο Τζέρι ήταν οικοδεσπότης του επιτυχημένου talk show για 27 χρόνια και ποτέ δεν υπήρξε μια βαρετή στιγμή σε αυτή τη θορυβώδη και άγρια εκπομπή – η οποία ήταν γνωστή για τους εξωφρενικούς καλεσμένους της που συνήθως έμπλεκαν σε τρελούς καβγάδες ενώ το κοινό ζητωκραύγαζε, «Τζέρι, Τζέρι, Τζέρι, Τζέρι!».

Πριν από την τηλεόραση, ήταν πολιτικός, ο οποίος διεξήγαγε μια αποτυχημένη εκστρατεία για το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 1970, εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σινσινάτι το 1971 και έγινε δήμαρχος της πόλης το 1977. Υπηρέτησε μία θητεία.

Όμως, ο Σπρίνγκερ έκανε παγκόσμια αίσθηση με την εκπομπή του η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 1991. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το θυμούνται αυτό, αλλά όταν ξεκίνησε η εκπομπή του Τζέρι επικεντρώθηκε σε πολιτικά θέματα. Φυσικά, τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο και έκανε θραύση στην τηλεθέαση.

Έκανε μια ακόμη πορεία στην τηλεόραση, με την εκπομπή του για δικαστήρια, «Judge Jerry», η οποία έτρεξε για τρεις σεζόν.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Τζέρι έγινε την περασμένη σεζόν στο σόου «The Masked Singer όπου εμφανίστηκε τραγουδώντας ένα κλασικό τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα.

in.gr