Βαθμολογία

MVP ο Κέβιν Πάντερ

Το buzzer beater τρίποντο, στα 0.4'' πριν τη λήξη, που πέτυχε στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ ο Κέβιν Πάντερ χάρισε τη νίκη στην Παρτιζάν, με τους Σέρβους να κάνουν το «break» απέναντι στην πολυνίκη της διοργάνωσης, με 10 τίτλους, στα φετινά πλέι οφ της Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 26 πόντους στη νίκη με 87-89 της ομάδας του Βελιγραδίου και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης των 1ων αγώνων. Ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού είχε 5/8 τρίποντα και 9/9 βολές απέναντι στη «βασίλισσα», ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του σε ασίστ με 6. Συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, όσους και ο Γκάμπριελ Ντεκ της Ρεάλ Μαδρίτης που όμως έμεινε απογοητευμένος.

Με 26 βαθμούς ακολούθησε ένας ακόμη πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους στην εκτός έδρας νίκη (67-79) της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί της Μονακό. Ο Μπάλντγουιν μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

Οι 20 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης ήταν η 3η καλύτερη βαθμολογία στα τέσσερα πρώτα ματς των πλέι οφ, τους οποίους «έπιασαν» οι Μουσταφά Φαλ (Ολυμπιακός), Σερτάκ Σανλί (Μπαρτσελόνα), Άλφα Ντιαλό (Μονακό), Ουόλτερ Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκο Γκούντουριτς (Φενερμπαχτσέ).

ΠΗΓΗ