Βαθμολογία

H ιστορία των απευθείας κόρνερ

Ο Λουίς Πάλμα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει γκολ με κόρνερ στην διαδικασία των Playoffs του πρωταθλήματος σε όλες τις μορφές που αυτά έχουν διεξαχθεί.

Στην ιστορία του Άρη, αλλά και αυτή της Α’ Εθνικής/Super League μπήκε ο Λουίς Πάλμα, αφού έγινε ο 65ος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να σκοράρει με εκτέλεση κόρνερ στα 63 χρόνια της κατηγορίας, δηλαδή από από τις 25 Οκτωβρίου 1959 μέχρι σήμερα.

Ο πρώτος που σημείωσε γκολ με εκτέλεση κόρνερ ήταν ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου του Φωστήρα, ο οποίος στις 25 Νοεμβρίου 1961 στην αναμέτρηση Φωστήρας – Απόλλων Πόντου 5-1 το έκανε για την ομάδα του Ταύρου.

Την ίδια σεζόν, ο Μουφίτ Καλλιοντζής έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε για την ομάδα του Άρη με εκτέλεση κόρνερ και αυτό συνέβη στις 4 Φεβρουαρίου 1962 στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Κίτρινων με τον Ηρακλή, που τελείωσε ισόπαλη με 2-2.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Μανώλης Κεραμιδάς έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του Άρη που πανηγύρισε γκολ με εκτέλεση κόρνερ και μάλιστα αυτό συνέβη σε αναμέτρηση στην ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη, όπου ισοφάρισε σε 1-1.

Ο μέσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε ακόμη ένα τέρμα με κόρνερ και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ – κόρνερ την ίδια σεζόν.

Η σκυτάλη πήγε στα...πόδια του Νίκολα Νίκιτς, ο οποίος στις 30 Μαρτίου 1986 στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 του Άρη με τον Απόλλωνα Πόντου σκόραρε με κόρνερ.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος της λίστας, πριν προσθέσει το όνομα του σε αυτή και ο Λουίς Πάλμα.

Ο Λουίς Πάλμα έχει σημειώσει 11 τέρματα με τον Άρη στις 37 συμμετοχές του στην Super League και έχει σκοράρει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους,(σουτ – κεφαλιά – φάουλ – κόρνερ) και του λείπει μια εκτέλεση πέναλτι ώστε να πετύχει το απόλυτο.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ

Το 1961-62, όταν σκόραραν ο Χατζηδήμου το πρώτο γκολ – κόρνερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League υπήρξαν ακόμη ο Στέλιος Μπέσης και ο Ηλίας Υφαντής που το κατάφεραν.

Τα τέσσερα γκολ από κόρνερ σε μια χρονιά είναι το απόλυτο ρεκόρ και σε όλη την ιστορία του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα έχει μόνο ισοφαριστεί τέσσερις φορές, με τελευταία το 1979-80.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής είναι ο κορυφαίος σκόρερ, αφού έχει καταφέρει να σημειώσει πέντε από τα γκολ του με κόρνερ, ενώ οι Μίμης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαραβάκος, Χρήστος Δημόπουλος, Παύλος Κοψαχείλης, Μοχάμεντ Αφάς, Χρήστος Ανδρεάδης και Μανώλης Κεραμιδάς έχουν από δύο.

Το ρεκόρ του Μανώλη Κεραμιδά, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κόρνερ την ίδια σεζόν, το ισοφάρισαν μόνο ο Βασίλης Χατζηπαναγής το 1983-84 και ο Χρήστος Δημόπουλος το 1984-85.

Ο ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήταν εκείνος που είχε σημειώσει το τελευταίο χρονικά γκολ με κόρνερ στο πρωτάθλημα και το έκανε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 στο 2-2 της ΑΕΚ με τον Βόλο στην Ριζούπολη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε σημειώσει γκολ κόρνερ για την ΑΕΚ και ο Λιβάι Γκαρσία. Στις 13 Δεκεμβρίου 2020 και την αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης  ΑΕΚ 3-4.

ΠΗΓΗ