Βαθμολογία

Κόκκαλης για τραγωδία στα Τέμπη

Ο Βορίδης επιβεβαιώνει την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη – Τι απάντησε στον Λαρισαίο

Νέα τροπή λαμβάνει η πολύνεκρη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά την παραδοχή του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, πως η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη ήταν παράνομη! Η σχετική δήλωση έγινε σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε και ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος σε δήλωσή του κάνει λόγο για οσμή ρουσφετολογικού σκανδάλου!

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, παρά τις επίμονες και αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης να κάνει επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, εντούτοις, είχαμε, ως αξιωματική αντιπολίτευση το πολιτικό θάρρος, να αναζητήσουμε τις πραγματικές ευθύνες και να αποδοθούν αυτές στην αληθινή τους έκταση. Κατέθεσα λοιπόν, με 30 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, την πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, αναδεικνύοντας την εξόφθαλμα παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, μόλις πρόσφατα απήντησε σε αυτή και στην ουσία επιβεβαιώνει απόλυτα και χωρίς κανένα αστερίσκο τις αιτιάσεις μας, καθώς πουθενά δεν κάνει λόγο για νόμιμη μετάταξη. Επιπλέον, είναι σαφής η πρόθεσή του να απεκδυθεί της ευθύνης το δικό του Υπουργείο, μεταφέροντας αυτή στον Υπουργό Μεταφορών, καθώς καταλήγει, τονίζοντας «πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω απαντήσεις είναι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών». Ενώ συγχρόνως, δεν διστάζει να προσανατολίσει την ευθύνη στην τριμελή επιτροπή του ΟΣΕ που δεν αξιολόγησε σωστά τα προσόντα του σταθμάρχη και που θα έπρεπε να αποκλείσει αυτόν εξαρχής, λόγω υπέρβασης του ορίου ηλικίας.

Πως λοιπόν να μην μιλήσουμε πλέον για έντονη οσμή ρουσφετολογικού σκανδάλου;».