Βαθμολογία

Οι αριθμοί της 5ης αγ. SL Playoffs και 4ης Playouts

Η ΑΕΚ έσπασε το αρνητικό σερί που είχε με τον Ολυμπιακό και επικράτησε σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι τους Ερυθρόλευκους έπειτα από 16 διαδοχικά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας χωρίς τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στα 11 από τα τελευταία 16 μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα, ενώ υπήρχαν και πέντε ισοπαλίες.

Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με δύο γκολ διαφορά σε εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά έπειτα από τις 9 Νοεμβρίου 1975, όταν με δύο τέρματα του Μίμη Παπαϊωάννου είχαν κερδίσει με 0-2.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και αυτό είχε συμβεί για τελευταία φορά τη σεζόν 2014-15, όταν και πήρε δύο νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ, με 2-1 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με 1-0 για τα Playoffs.

Παράλληλα οι Πράσινοι σημείωσαν τέσσερις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις τους αυτή τη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, αφού επικράτησαν και στα δύο ματς με τον Άρη. Αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά το 2003-04, όταν έφυγε νικητής και στα τρία παιχνίδια που έδωσε τότε, απέναντι σε Ηρακλή (2-0), Αρη (2-0) και ΠΑΟΚ (2-1).

Τις εννέα συνολικά αναμετρήσεις στην ιστορία της Super League έφτασαν ο Βόλος με τον Άρη και σε καμία από αυτές δεν έχει σημειωθεί ισοπαλία. Οι δύο αντίπαλοι ανεξάρτητα έδρας έχουν μόνο νίκες, με τους Κίτρινους να μετρούν έξι νίκες και τον Βόλο τρεις.

Ο Δημήτρης Κολοβός συμπλήρωσε τα 300 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις και όλες τις χώρες που έχει αγωνιστεί.

Ο 30χρονος μέσος έκανε ντεμπούτο στις 6 Νοεμβρίου 2010 στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Πανιώνιος 5-0 με προπονητή τον Άκη Μάντζιο, και έπειτα από μια πορεία πέντε χρόνων στον Πανιώνιο συνέχισε στον Ολυμπιακό.

Η Μέχελεν, η Βίλεμ, η Ομόνοια Λευκωσίας ήταν οι ενδιάμεσοι σταθμοί του πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Έφυγε πάλι εκτός συνόρων για την Σερίφ και την Κοτσαέλισπορ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε για τον Παναιτωλικό.

Από τα 300 παιχνίδια του, τα 151 είναι για την Super League, ενώ έχει και 22 αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Γιώργος Παμλίδης σημειώνει για πρώτη φορά δύο γκολ σε μια αναμέτρηση Super League, αφού και τα 17 προηγούμενα τέρματα ήταν μονά. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 141 αναμετρήσεις στην μεγάλη κατηγορία και έκανε ντεμπούτο στις 25 Αυγούστου 2014 στο Πανιώνιος – Εργοτέλης 2-1. Το πρώτο του τέρμα το σημειώσει στις 30 Απριλίου 2017, στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 5-1.

ΠΗΓΗ