Νέα κακοκαιρία θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα με βροχές και καταιγίδες να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης, η αστάθεια περιορίζεται αρκετά προς τα βόρεια τμήματα της χώρας. Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα έχουν οι περιοχές πάνω από την Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη.

Στις εσωτερικές περιοχές της χώρας όμως θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει από την Τετάρτη και θα απασχολήσει για ένα 48ωρο, μέχρι και την Πέμπτη. Το κύμα αυτό από την κεντρική Ευρώπη θα φέρει βροχές και καταιγίδες και ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από την Παρασκευή, ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Όπως γράφει ο κ. Μαρουσάκης στο σάιτ του, αν και ο άστατος καιρός δείχνει να περιορίζεται από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο, εντούτοις νέα έξαρση της αστάθειας αναμένουμε προς την Πρωτομαγιά που σημαίνει ότι τις απογευματινές κυρίως ώρες και με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν το βόρειο Αιγαίο θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες με τη θερμοκρασία παρόλα αυτά να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα με μια ενδεικτική τιμή του υδραργύρου να είναι οι 22 με 24 βαθμοί Κελσίου.

Αν τώρα προχωρήσουμε χρονικά και λίγο πιο κάτω θα μπορούσαμε να πούμε ότι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα κυλήσει με αστάθεια με τις ενδείξεις να θέλουν προς τις 15 του μήνα και έπειτα ο καιρός να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι και με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετά βλέποντας πιθανόν και τα πρώτα επίσημα 30άρια ή και λίγο παραπάνω.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις ερχόμενες ημέρες
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-04-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 19 με 21 και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-04-2023
Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όμως βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-04-2023
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-04-2023
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ethnos.gr