Βαθμολογία

Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω

Ημερίδα με θέμα «Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω» διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» την Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι εξής: Ντέμης Νικολαΐδης, Χρύσα Κουρομπύλια, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αλέξης Σπυρόπουλος  - 1ο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Στέφανο Αβραμίδη.

Λώρα Δημητρίου (Δ/ντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου ΕΠΟ), Γιάννης Μπράχο (Γενικός Δ/ντης ΠΣΑΠΠ),  Αλέξανδρος Οικονόμου (Ψυχολόγος, Msc Ψυχικής Υγείας-Ιατρική Σχολή Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνος ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ), Ροδάνθη Μποντόζη (Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ιπποκράτης ΙΙ» του φορέα ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ) - 2ο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Αποστόλη Λάμπο.

Για το ζήτημα της ψυχικής υγείας, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει το ποδόσφαιρο ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, θα μιλήσει ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Τάσος Μπακασέτας.

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και η «ΕΔΡΑ», τα τελευταία χρόνια συμπορεύονται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του ποδοσφαίρου ως θεραπευτικό εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών με κορυφαία τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας με τη συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από όλη την Ελλάδα. Η καινοτόμος δράση εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΠΟ «Mental Health», μέσω του οποίου η Ομοσπονδία εκπέμπει το σύνθημα «ποδόσφαιρο για όλους και όλες» χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς.