Βαθμολογία

Ο Εραμούσπε και το απόλυτο στα πέναλτι

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε σημείωσε το 17ο του τέρμα με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League και χρειάζεται μόλις ένα ακόμη για να μπει στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών στους σκόρερ της ομάδας της Ηπείρου για την Α’ Εθνική/Super League.

Ο αμυντικός της ομάδας των Ιωαννίνων έχει αναλάβει τις εκτελέσεις των πέναλτι και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχε το απόλυτο. Την πρώτη του σεζόν (2020-21) δεν είχε χτύπημα, ενώ το 2021-22 ευστόχησε και στις έξι που ανέλαβε.

Στο φετινό πρωτάθλημα είχε τρεις εκτελέσεις και με αυτές έφτασε το σερί του στα εννέα διαδοχικά πέναλτι χωρίς να αστοχήσει. Η αστοχία στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό τον έβγαλε από μια ιδιαίτερη λίστα στην οποία βρίσκονται ελάχιστοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χάσει κανένα από τα πέναλτι που έχουν εκτελέσει στην καριέρα τους στην Α’ Εθνική/Super League.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν χτυπήσει διψήφιο αριθμό πέναλτι χωρίς να έχουν αστοχήσει ποτέ είναι οι Ντέταρι (14/14), Λεωνίδας Πάνου (13/13), Μιλόε Κλάγιεβιτς (11/11), Μάικ Γαλάκος (11/11), Βαγγέλης Μάντζιος (11/11).

Ο Εραμούσπε πλέον έχει 10/11 πέναλτι στην Super League, ενώ υπάρχει και μια εύστοχη εκτέλεση του για το Κύπελλο Ελλάδος. Συνολικά έχει σημειώσει 18 τέρματα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και εκτός από τα πέναλτι έχει τρία σουτ και τέσσερις κεφαλιές.

ΠΗΓΗ