Σπαροδικές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη αύριο Σάββατο. Την Κυριακή ο καιρός θα «ανοίξει» αρκετά και η αστάθεια θα περιοριστεί σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ο καιρός αναμένεται να «μαλακώσει» και να ζεστάνει περισσότερο.

O καιρός με μια ματιά

- Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες
- Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
- Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η πρόγνωση Ζιακόπουλου

Το Σάββατο (22/4), οι συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα είναι πιο ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Στη νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στην Κρήτη και τις νοτιότερες των Κυκλάδων. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Κυριακή (23/4), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται τις πρωινές ώρες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας και το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά αυτής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα (24/4), η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή και καταιγίδων, θα περιοριστεί στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη (25/4), τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Ο καιρός αύριο

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός το βράδυ στα δυτικά θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 21 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-04-2023
Στην ανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-04-2023
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση και μόνο στο νοτιοανατολικό Αγαίο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.