Βαθμολογία

Δ.Τεμπών: Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ελάτεια και τον Πυργετό

Μέσα σε Αναστάσιμο και εορταστικό κλίμα τελέστηκε χθες, Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 ο Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ελάτεια του Δήμου Τεμπών.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο π. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Πορφύριο, τον π. Γεώργιο, τον π. Πέτρο και τον π. Ιωάννη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους και την πλατεία του χωριού, πλαισιωμένη από γυναίκες του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας, ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές  και ακολούθησε η ευλογία των άρτων και των κολλύβων.

Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας οι γυναίκες του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Ναού μαζί με Ιεροψάλτες από γειτονικές ενορίες του δήμου Τεμπών.

Σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2023, ο εφημέριος του Πυργετού π. Αλέξανδρος, μετέβη και λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή Διαβατό Πυργετού, πλαισιούμενος από τον π. Γεώργιο και με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η ευλογία των άρτων.

Ο π. Αλέξανδρος απευθυνόμενος στο ευλαβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εορτάζουσα Παναγία, η οποία έφερε στον κόσμο τον Αρχηγό της Ζωής γι’ αυτό και ονομάστηκε Ζωοδόχος Πηγή.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης πλαισιούμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μαϊμάρη, τους αντιδημάρχους κ. Αθανάσιο Βλάχο, Παναγιώτη Γκατζόγια, Κώστα Ζαρδούκα, Γιώργο Νικολάου και Γιώργο Ντόντο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ελάτειας Γιάννη Ζάρρα, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Όσσας Γιώργο Μακρυγιάννη, τους τοπικούς συμβούλους Ελάτειας Χρήστο Στάχταρη και Πυργετού Βασιλική Γιάνναρου, τους υποψηφίους Ζωή Σαραντοπούλου και Μιχάλη Ρούπα και πλήθους πιστών.