Βαθμολογία

2ο Διεθνές Τουρνουά JUDO και πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών στη Λάρισα

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 διοργανώνεται στο κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ στη Λάρισα το 2ο Διεθνές Τουρνουά JUDO για τις κατηγορίες παίδων - κορασίδων Α’ και Β’, εφήβων  νεανίδων και ανδρών γυναικών, στους οποίους έχουν δικαίωμα συμμετοχής και νέοι άνδρες -νέες γυναίκες. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης φιλοξενείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τζούντο  για αθλητές με προβλήματα όρασης. Το τουρνουά διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος «Πολυμήχανος Οδυσσέας» Λάρισας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και με την στήριξη του ΕΑΚ Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:  «Το Σάββατο 22 Απριλίου στο ΕΑΚ Λάρισας διοργανώνεται το 2ο διεθνές τουρνουά τζούντο και παράλληλα οι πανελλήνιοι αγώνες τζούντο για τυφλούς.  Είναι μια  ξεχωριστή διοργάνωση,  παράδειγμα επιμονής, πάθους, πειθαρχίας και  αγωνιστικότητας που στέλνει μήνυμα ισότητας μέσα από τον αθλητισμό. Περισσότεροι από 600 αθλητές συμμετέχουν  στη διπλή διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το τζούντο να δουν  διεθνείς αγώνες και στα παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα.  Ευχαριστώ το ΕΑΚ Λάρισας για την παραχώρηση του χώρου και την αγαστή συνεργασία, τον Σύλλογο Πολυμήχανος Οδυσσέας για τη διοργάνωση,  τον Δήμο Αγιάς και το Επιμελητήριο Λάρισας για τη στήριξη».

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου «Πολυμήχανος Οδυσσέας» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι ένας αγώνας με πολλαπλά μηνύματα. Εκτός του διεθνούς τουρνουά  διεξάγονται και αγώνες στους οποίους  συμμετέχουν συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Προβλήματα όμως που δεν στέκονται εμπόδιο. Στέλνουμε  το μήνυμα, ότι όλοι μας μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να έχουμε θέληση και αγάπη γι αυτό το οποίο κάνουμε».

Χρήστος Αντωνίου, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και Πρόεδρος του Συλλόγου «Πολυμήχανος Οδυσσέας»: «Όταν πρωτοσυναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό είχαμε πει ότι θα βάλουμε τη Θεσσαλία στο κάδρο των μεγάλων διοργανώσεων τζούντο. Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε φέρει στη Λάρισα εμβληματικές διοργανώσεις και συνεχίζουμε με την  καθιέρωση διεθνών και διασυλλογικών τουρνουά.  Φέρνουμε τους κατοίκους της πόλης σε επαφή με ένα ολυμπιακό άθλημα, μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας. Φέρνουμε σε επαφή τα νέα παιδιά με τον ευγενή δρόμο, όπως είναι η σημασία της λέξης  Τζούντο. Έχουμε πλέον τη στήριξη των τοπικών φορέων για διοργανώσεις που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά πρότυπα. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης φιλοξενούμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τυφλών, ένα πρωτάθλημα με κοινωνικό πρόσημο. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτό το μεγάλο τουρνουά».

Γιάννης Κουρδής, Πρόεδρος  ΕΑΚ Λάρισας: « Το Σάββατο φιλοξενούμε ένα διεθνές τουρνουά με  ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσημο καθώς διεξάγεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Judo για άτομα με προβλήματα όρασης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού συνεργάζεται, προσπαθεί και φέρνει αποτελέσματα, με μεγάλες διοργανώσεις που φέρνουν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία στο κέντρο όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της χώρας. Η συνεργασία των φορέων και όλων των ανθρώπων του αθλητισμού έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία.  Γιατί ο αθλητισμός ενώνει».