Εφετείο της Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι οκτώ επαγγελματίες υγείας θα δικαστούν για τον φερόμενο ρόλο τους στο θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Όπως μεταδίδει το ESPN, οι εισαγγελείς λένε ότι οι οκτώ κατηγορούνται για «απλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια εάν κριθούν ένοχοι. Ο λόγος για τους Λεοπόλδο Λούκε (νευροχειρούργος σ.σ. ο εικονιζόμενος), Αγκουστίνα Κοσάσοφ , Κάρλος Άνχελ Ντίαζ (ψυχολόγος), Νάνσι Εντίθ Φλορίνι (συντονίστρια γιατρός της ιδιωτικής κλινικής), Μαριάνο Περόνι (συντονιστής νοσοκόμος), Ρικάρντο Ομάρ Αλμιρόν (νοσοκόμος), Νταϊάνα Γκιζέλα Μαντρίντ (νοσοκόμα).

Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού ο πρώην αστέρας των Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα και Νάπολι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση εγκεφάλου νωρίτερα εκείνο τον μήνα.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Ο Κάρλος Φάμπιαν Μπλάνκο, ένας από τους δικαστές του εφετείου του Σαν Ισίντρο, είπε ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία που προσκόμισαν οι εισαγγελείς για να δικαστούν οι οκτώ επαγγελματίες υγείας.

Μια αυτοψία αποκάλυψε ότι ο Μαραντόνα πέθανε στον ύπνο του από οξύ πνευμονικό οίδημα, συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η καρδιά του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ο οποίος είχε υποστεί μια σειρά από ιατρικά προβλήματα λόγω ναρκωτικών και αλκοόλ, ζύγιζε σχεδόν δύο φορές περισσότερο από μια κανονική καρδιά.

protothema.gr