Βαθμολογία

Εβδομάδα Διακαινησίμου και πολλές ενορίες του δήμου Τεμπών πανηγυρίζουν

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, το απόγευμα, στην Ιερά Μονή των Αγίων ενδόξων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πυργετό, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, εις μνήμη των Θαυματουργών Νεομαρτύρων, χοροστατούντος του π. Νεοφύτου μετά των ιερέων π. Πορφυρίου και π. Μελετίου.

Στην ομιλία του ο π. Νεόφυτος μίλησε για την χαρά της Αναστάσεως και την δυνατή ομολογία των νεοφανέντων Αγίων και στην συνέχεια  ευχήθηκε στο Δήμαρχο, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές υγεία και ευλογία στον καθένα προσωπικά και στις οικογένειές τους.

Την λαμπρο-Τρίτη, ανήμερα της εορτής, έλαβε χώρα ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική θεία Λειτουργία μέσα στο κατάμεστο από πιστούς καθολικό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατούμενος από τον  Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ, τον π. Βασίλειο και τον π. Πορφύριο.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο είχε σπεύσει από όλα τα μέρη του δήμου Τεμπών να αποδώσει τιμή στους λαοφιλείς Αγίους, είπε ότι «η ανάσταση του Χριστού αποδεικνύει περίτρανα τη θεϊκή Του φύση. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για 500 χρόνια οι Άγιοι ήταν άγνωστοι και μετά φανερώθηκαν και υπέδειξαν τον τόπο και τα στοιχεία του μαρτυρίου τους, αποδεικνύοντας ότι «Δίκαιοι εις τον αιώνα ζώσι».

Στη συνέχεια, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ για την ονομαστική του εορτή, καθώς και τους πατέρες, αλλά  και τους πολυπληθείς προσκυνητές που έφτασαν στον ευλογημένο και ιερό αυτό χώρο, προκειμένου να λάβουν έντονη την χάρη και την ευλογία των χαριτοβρύτων Αγίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και οι πατέρες, ευλόγησαν τα πασχάλια αυγά και την αρτοκλασία

Στον Πανηγυρικό Αναστάσιμο Εσπερινό και Ανήμερα στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου, τους υποψηφίους Χρήστο Ευσταθίου, Μιχάλη Ρούπα και Ζωή Σαραντοπούλου και πλήθος πιστών προσκυνητών.

Το απόγευμα της λαμπο-Τρίτης, ανήμερα της εορτής των Αγίων ενδόξων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στην Κοινότητα Συκουρίου, έλαβε χώρα ο Μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, εις μνήμη των Θαυματουργών Νεομαρτύρων, χοροστατούντος του εφημέριου της ενορίας π. Γεωργίου, συμπαραστατούμενος από τον Διάκο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς π. Μιχαήλ, ενώ λίγο αργότερα τελέσθει ιερά λιτανεία, γύρω από την πλατεία, κατά την οποία λιτανεύτηκε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών η ιερά εικόνα των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Στην θρησκευτική εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Ζήση Γκανάτσιο, Παναγιώτη Γκατζόγια και Νίκο Μητσογιάννη, από τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χρήστο Κακαγιάννη, τον πρόεδρο της κοινότητας Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή το μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Όλγα Μπακαγιάννη - Φασούλα, την υποψήφια Θωμαη Μπακαγιάννη και πλήθος πιστών.