Απελευθερώνεται ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα με βραχιολάκι, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Μ. Τρίτης (11/4)

«Μόλις ενημερωθήκαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Ο ίδιος παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των αρχών, εάν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπός του μέσα από ένα σύντομο δελτίο τύπου.

«Ο Μαρκ Ταραμπέλα διακήρυτε πάντα την αθωότητά του. Επίσης πάντα υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί και ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή άλλο αντάλλαγμα για να επηρεαστούν οι απόψεις του» συνεχίζει το Δελτίο Τύπου.

Στην ίδια μοίρα με τον Βέλγο ευρωβουλευτή, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Υπενθυμίζεται πως ο Παντσέρι μαζί και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι έκαναν προσωπική συμφωνία με τις βελγικές αρχές σύμφωνα με την οποία δεσμεύονταν «να ενημερώσουν προσωπικά το δικαστικό σώμα και τους ερευνητές για τον τρόπο λειτουργίας, τις οικονομικές συμφωνίες με τρίτα κράτη», αλλά και για την «εμπλοκή γνωστών και αγνώστων στη δικογραφία, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν», ως αντάλλαγμα μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις ποινές τους.

in.gr