Από 9,69 ευρώ το κιλό ξεκινούν πλέον οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα», ενώ έως μισό ευρώ φθηνότερα διατίθεται το κατσίκι, με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σε όλες τις αλυσίδες από σήμερα. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όσο και να φωνάζουν ορισμένοι. Είμαι υπερήφανος που με την πολιτική μας πετύχαμε τελικά χαμηλότερες τιμές από το 2019!», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Επισημαίνεται ότι:

η μεγαλύτερη μείωση στην ισχύουσα σήμερα τιμή συγκριτικά με την αρχική της περασμένης Τετάρτης 5 Απριλίου ανέρχεται στα 96 λεπτά/κιλό,
στις 11 από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Πάσχα», η τιμή του αρνιού είναι έως 9,99 ευρώ/κιλό,
ενώ στο σύνολο των αλυσίδων η τιμή του κατσικιού δεν υπερβαίνει τα 10.99 ευρώ/κιλό

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής, η Σκλαβενίτης πουλάει αρνί νωπό ελληνικό στα 9,90 ευρώ ανά κιλό (10,45 ευρώ ανά κιλό την περασμένη εβδομάδα) και κατσίκι επίσης ελληνικό στα 10,9 ευρώ το κιλό, ενώ οι τιμές της ΑΒ Βασιλόπουλος στα ίδια προϊόντα είναι 9,99 ευρώ και 10,99 ευρώ.

Η My Market διαθέτει το ελληνικό αρνί επίσης στα 9,99 ευρώ το κιλό και το κατσίκι στα 10,89 ευρώ το κιλό, ενώ η Lidl που δεν είχει «ανεβάσει» την περασμένη εβδομάδα στο «καλάθι του νοικοκυριού» αρνιά και κατσίκια, πλέον διαθέτει αρνί στα 9,69 ευρώ το κιλό και κατσίκι 10,99 ευρώ το κιλό

Η Μασούτης διαθέτει αρνί ελληνικό στα 9,78 ευρώ το κιλό και κατσίκι στα 9,98 ευρώ ανά κιλό.

Η Γαλαξίας σε όποια καταστήματα διαθέτουν κρεοπωλείο πουλάει αρνί και κατσίκι (χεράκι και μπούτι) στα 9,90 ευρώ το κιλό, ενώ η Κρητικός, επίσης στα καταστήματα που διαθέτουν κρεοπωλείο, έχει αρνί στα 9,95 ευρώ το κιλό και κατσίκι στα 10,95 ευρώ ανά κιλό.

Στα 9,89 ευρώ ανά κιλό πουλάει το αρνί η Market In, ενώ το κατσίκι στα 10,45 ευρώ ανά κιλό. Οι αντίστοιχες τιμές στην αλυσίδα Bazaar είναι 9,85 και 10,9 ευρώ.

Τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ των efood και Wolt δεν διαθέτουν αμνοερίφια.

Τα αμνοερίφια αναμένεται να λειτουργήσουν ως «κράχτης» για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ειδικά αυτή την περίοδο που η ακρίβεια έχει τσακίσει τα νοικοκυριά και δεν αποκλείεται – εάν υπάρξουν αποθέματα – να δούμε και χαμηλότερες τιμές όσο πλησιάζει το Μεγάλο Σάββατο.

Παρά το «σπάσιμο» των τιμών ωστόσο, εάν συγκρίνουμε τις φετινές τιμές των σούπερ μάρκετ με τις περσινές, η τιμή πώλησης του αρνιού έχει αυξηθεί περίπου κατά 7%, καθώς η μέση τιμή στο ράφι το 2022 είχε διαμορφωθεί σε 9,8 – 9,9 ευρώ ανά κιλό.

Αντίστοιχα στο κατσίκι, πέρυσι η τιμή κυμαινόταν μεταξύ 10,8 και 10,9 ευρώ το κιλό με τη χονδρική τιμή αγοράς τουλάχιστον ένα ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με φέτος.

ot.gr