Βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός και η «τιμή» των γηπεδούχων

Η τρέχουσα διαδικασία των Stoiximan Super League Playoffs αποδεικνύει με κάθε τρόπο πως είναι η πιο αμφίρροπη στην ιστορία της Super League.

Ο ανταγωνισμός των ομάδων είναι τέτοιος ώστε χρειάστηκε να φτάσει η 3η αγωνιστική των Playoffs ώστε να “επιβεβαιωθεί” η έδρα σε κάποιο από τα παιχνίδια.

Στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις δεν υπήρξε νίκη γηπεδούχου και ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα στην φετινή διαδικασία που πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς στην έδρα του.

Στις δύο αγωνιστικές υπήρξαν τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες φιλοξενούμενων, ενώ στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της 3ης ημέρας επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι. Συνολικά πλέον υπάρχει μια νίκη γηπεδούχου, τρεις ισοπαλίες και έξι νίκες φιλοξενούμενων.

Παρόμοια βέβαια είναι και η εξέλιξη ανά χρονιά, αφού υπάρχει μείωση της κυριαρχίας των γηπεδούχων από την σεζόν 2019-20 και τη νέα μορφή των Playoffs. Την πρώτη χρονιά υπήρξαν πέντε νίκες γηπεδούχων στα 9 παιχνίδια, την δεύτερη (2020-21) υπήρξαν τέσσερις νίκες και το 2021-22 οι νίκες ήταν τρεις.

Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που ο Ολυμπιακός σημειώνει την πρώτη χρονικά νίκη γηπεδούχου στην διαδικασία των Playoffs, ενώ το 2019-20 ήταν ο Άρης που άνοιξε τον χορό με την αναμέτρηση Άρης – ΟΦΗ 3-1. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν το 2020-21 του Άρη με 1-0, ενώ λίγες ώρες αργότερα πήρε και ο ΠΑΟΚ νίκη επί της ΑΕΚ.

Το ίδιο συνέβη και το 2021-22 με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στο ματς που άνοιξε την αυλαία του Άρη με 2-1 και τον ΠΑΟΚ στο βραδινό να κερδίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

ΠΗΓΗ