Βαθμολογία

Ο γαλανόλευκος Απρίλιος

Το πρόγραμμα των Εθνικών Ομάδων για τον Απρίλιο περιλαμβάνει επίσημες και φιλικές αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών και Νεανίδων. Ντεμπούτο για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Αλέξανδρο Κατηκαρίδη στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών. Στην Ιταλία με στόχο την παραμονή στην League A η αποστολή της Εθνικής Νεανίδων.

Η Εθνική Γυναικών μετά το φινάλε της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όπου κατέλαβε την 4η θέση στον όμιλο της, προετοιμάζεται για τους επίσημους αγώνες της νέας διοργάνωσης της UEFA, του Womens’ Nations League, που ξεκινούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Κροατίας σε φιλικές αναμετρήσεις στο γήπεδο "Γεώργιος Καμάρας" στις 7 και 10 Απριλίου. Η αναμέτρηση απέναντι στους «Χρβάτσκι» στις 7 Απριλίου θα αποτελέσει το ντεμπούτο του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Αλέξανδρου Κατηκαρίδη στον γαλανόλευκο πάγκο. Η πρόκριση στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης παραμένει ο βασικός στόχος της ομάδας.

Το πρόγραμμα αγώνων της Εθνικής Γυναικών για τον Απρίλιο:

07/04/2023, 12:00: Ελλάδα – Κροατία "Γεώργιος Καμάρας"

10/04/2023, 11:00: Ελλάδα – Κροατία "Γεώργιος Καμάρας"

Δείτε ΕΔΩ τις κλήσεις του κ. Κατηκαρίδη για τους δύο φιλικούς αγώνες με την Κροατία.

* Και στα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη.

Η Εθνική Νεανίδων θα ταξιδέψει τον Απρίλιο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νοβάρα για να συμμετάσχει στον 6ο προκριματικό όμιλο της League A (Round 2) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU-19 2023. Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι επικεφαλής των ομίλων. Στον 6ο όμιλο, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν η οικοδέσποινα Ιταλία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Αυστρία.

Αρχικό στόχο για τις Νεάνιδες μετά την εξαιρετική παρουσία και την πρόκριση από την πρώτη φάση στο τουρνουά της Πάτρας, αποτελεί η παραμονή στην κορυφαία λίγκα της ηλικιακής τους κατηγορίας. Αυτό θα συμβεί αν τερματίσουν σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου.

Το πρόγραμμα αγώνων της Εθνικής Νεανίδων για τον Απρίλιο:

05/04/2023, 16:30: Ελλάδα – Ιταλία Stadio Silvio Piola

08/04/2023, 16:00: Αυστρία – Ελλάδα Stadio Silvio Piola

11/04/2023, 15:30: Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ελλάδα Stadio Silvio Piola

Δείτε ΕΔΩ τις κλήσεις του κ. Παπακώστα για το τουρνουά της Ιταλίας.