Βαθμολογία

Νικήτρια η ΑΕΛ στην Λαρισινή μονομαχία! (PICS)

Νικήτρια ήταν η ΑΕΛ κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας επικρατώντας με 0-3 σε αναμέτρηση της για την 16ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Superleague 2 σε αγώνα που διεξήχθη στο "AEL FC ARENA".

Του Χρήστου Δαϊρετζή
Φωτό: Κώστας Τσομάκος

Παπαγεωργίου Κ., Όγκμποε (πεν.) και Τσιριγώτης οι σκόρερ των "βυσσινί".

Το ματς

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν με ενέργεια και διάθεση στο ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί οι οποίοι απείλησαν πρώτοι στο 2' με τον Κάσας να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Η ΑΕΛ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη φτάνοντας στα καρέ του Φαρμάκη, ωστόσο τα τελειώματα που επιχειρούσαν οι ποδοσφαιριστές της ήταν νωθρά και δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Στο 15ο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο ο Σιντόρης είχε αντίθετη άποψη δείχνοντας επιδεικτικά να συνεχιστεί η αναμέτρηση. 

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ έχοντας πιέσει αρκετά τον Ηρακλή και απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία όταν στο 22ο λεπτό ο Παπαγεωργίου Κ. βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Φαρμάκη με τον "πορτιέρο" του Ηρακλή να απομακρύνει με το πόδι. Στο 25' ο ίδιος ποδοσφαιριστής δοκίμασε το πόδι του με τον Φαρμάκη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Δευτερόλεπτα αργότερα, η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη απάντησε στην ευκαιρίες, όταν ο Γκαρσία είδε την μπάλα να του στρώνεται στο σημείο του πέναλτι αναγκάζοντας τον Σουλούκο σε σπουδαία επέμβαση.  Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 32ο λεπτό με τον Παπαγεωργίου Θ. να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Θανάση Παπαγεωργίου να "τρυπώνει" στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή και με μια επαφή να γράφει το 0-1. 

Στο 44ο λεπτό ο Σιντόρης έδειξε την λευκή βούλα υπέρ της ΑΕΛ τιμωρώντας τον Γιαννίτση για χέρι εντός περιοχής με τον Όγκμποε να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στους φιλοξενούμενους πριν οι δυο ομάδες πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Το ίδιο σκηνικό παρέμεινε και στο δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να προσπαθούν αμφότερες και το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό. Η ΑΕΛ ήταν εκείνη που αποτέλεσε την πιο επικίνδυνη ομάδα στο τερέν ψάχνοντας με υπομονή τους διαδρόμους προς τα καρέ του Φαρμάκη με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μπουν στο παιχνίδι παίζοντας πιο άμεσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ. Στο 75' ο Μαυριάς ελίχθηκε και έκανε το σουτ με τον Φαρμάκη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε μια αναμέτρηση που έδειχνε σιγά - σιγά να "σβήνει". Στο 78ο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ τελείωσαν μια και καλή την αναμέτρηση με τον νεοεισερχόμενο Τσιριγώτη να βρίσκεται απέναντι στον Φαρμάκη, αποφεύγοντάς τον και πλασάροντας σε κενή εστία για το 0-3.  Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τους "βυσσινί" να επιστρέφουν στα τρίποντα και τον Ηρακλή να γνωρίζει την πρώτη του ήττα έπειτα από 3 σερί νίκες.

Διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Ζήρδας (Δράμας), Δέλλιος (Πέλλας). Τέταρτος: Στυλιανός (Τρικάλων).

ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γκαλίτσιος (37' λ.τρ. Λαγωνίδης), Γιαννίτσης, Γκουγκούδης, Μπαλαμώτης, Χατζής, Λεσάϊ (46' Χριστίδης), Γκαρσία (80' Μπόσιο), Κέρι, Λίταινας (87' Ζαφειρίου), Κάσας (80' Συρεγγέλας).

ΠΑΕ Α.Ε.Λ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (76' Κόλα), Ηλιάδης, Θωμαΐδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (69' Πεντρόσο), Όγκμποε(73' Τσιριγώτης), Νίνο (76' Αντράντα), Νικολιάς (73' Μαυριάς).