«Καμπανάκι» για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα επαναφέρει, έστω πρόσκαιρα, τον χειμώνα, σήμανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του καιρού, ο κ. Μαρουσάκης είπε αρχικά ότι αύριο, Τρίτη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές, με ηλιοφάνεια να επικρατεί σε πολλές περιοχές και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 17 με 18 βαθμούς.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ωστόσο ότι αυτή η εικόνα δεν πρέπει να μας… ξεγελάσει. «Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένουμε ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας που θα κινηθεί προς την περιοχή μας από την Κεντρική Ευρώπη» σημείωσε. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του Open, «αυτό το κύμα θα δώσει βροχές, καταιγίδες και χιόνια, όχι μόνο στα βουνά, αλλά και πιο χαμηλά προς τα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας». Επιπλέον, προσέθεσε, «η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, και ο καιρός θα θυμίσει περισσότερο χειμώνα».

Πάντως, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός από την Παρασκευή θα βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένεται ένα Σαββατοκύριακο με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Τι «βλέπει» η ΕΜΥ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε ημιορενές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/3
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

iefimerida.gr