Βαθμολογία

Ταουσιάνης: «Είχαμε πολύ αργό τέμπο»

Τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιάννης Ταουσιάνης, με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας. «Πριν αναφερθώ στα του παιχνιδιού, σαφώς θα ήθελα να τοποθετηθώ και εγώ σ΄ αυτό το κοινωνικό θέμα που απασχολεί όλο τον ελληνικό λαό. Η σκέψη μας θα παραμείνει για καιρό όπως και όλων των Ελλήνων σ’ αυτό το τραγικό δυστύχημα, σ’ αυτές τις άδικα χαμένες ζωές νέων παιδιών και στο δράμα που περνάν οι οικογένειές τους. Υπάρχει θλίψη και οργή και πρέπει αυτοί που έχουν δημιουργήσει οργισμένες ψυχές να τις γαληνέψουν με πράξεις και με έργα, όχι με ξύλινους λόγους.

Πάμε τώρα σ’ αυτή την δύσκολη μέρα για εμάς, σ' αυτήν την άσχημη μέρα για εμάς, σε μια μέρα που ήμασταν ξεκάθαρα κατώτεροι των περιστάσεων του παιχνιδιού, αλλά και κατώτεροι των περιστάσεων όσων αφορά τα στάνταρ που έχουμε ως ομάδα και σαφώς αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει και μας κάνει να αισθανόμαστε πάρα πολύ άσχημα. Οπότε σίγουρα μας βάζει να αναρωτηθούμε και να ασχοληθούμε για τους λόγους που παρουσιαστήκαμε έτσι, στο παιχνίδι που έχει όλα τα στοιχεία του τοπικού ντέρμπι, πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουμε, σ’ ένα παιχνίδι που αν θυμάμαι καλά μόνο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα είχε κάποια στοιχεία και μία εικόνα αυτής πριν σταματήσει το πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο επειδή αυτά είναι και παιχνίδια συναισθημάτων πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση σε βασικά στοιχεία που έχουμε δουλέψει αρκετά.

Είχαμε πολύ αργό τέμπο, πολύ κακές υποδοχές, πολύ κακές σέντρες σε πλαγιοκοπήσεις που επιβαλλόταν, έτσι όπως είχε δημιουργηθεί το παιχνίδι και γενικά δεν είχαμε την ίδια ηρεμία την ίδια συγκέντρωση που είχε ο αντίπαλος στο δικό του πλάνο. Ακόμα και όταν πιέσαμε, μετά την επίτευξη του τέρματος, που αλλάξαμε σχηματισμό και προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο να κερδίσουμε κάτι από αυτή τη διαδικασία, ήμασταν πάρα πολύ αργοί και γενικά είχαμε αυτά τα στοιχεία που σας είπα πριν χωρίς καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Έστω και στα τελευταία λεπτά που προσπαθήσαμε με κάπως άναρχο τρόπο μήπως κερδίσουμε τίποτα. Όπως σας είπα πριν μία κακή μέρα και όπως συμβαίνει πάντα πρέπει και οφείλουμε και χρειάζεται να αναλύσουμε τα αίτια».