Βαθμολογία

Προπονητής τερματοφυλάκων του Παναιτωλικού ο Βαγγέλης Λάππας

Ο Βαγγέλης Λάππας ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων του Παναιτωλικού και θα εργαστεί μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Ο 48χρονος έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ. Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον επαγγελματία προπονητή τερματοφυλάκων, Βαγγέλη Λάππα (Vaggelis Lappas) ο οποίος έχει να παρουσιάσει αξιοσημείωτο βιογραφικό αλλά κυρίως παραγωγική δουλειά στο υψηλό επίπεδο που εργάστηκε.

Ο Βαγγέλης Λάππας γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1975 και ακολούθησε έναν ιδιαίτερα παραγωγικό δρόμο στην πρόοδο τερματοφυλάκων. Έχει πολυετή εμπειρία τόσο σε επίπεδο νέων όσο και σε πρώτη ομάδα.

Από το 2010 ως το 2016 εργάστηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στη μεθοδολογία από τους νέους στην πρώτη ομάδα. Ακολούθως (2016-2018) ενσωματώθηκε στην Al Dhafra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναλαμβάνοντας την εξέλιξη των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας. Ταυτόχρονα είχε και το σημαντικό ρόλο της προόδου των τερματοφυλάκων σε όλες τις χώρες του Κόλπου.

Από το 2018 ως το 2019 ανέλαβε επικεφαλής της Ακαδημίας Τερματοφυλάκων στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, όντας υπεύθυνος της φιλοσοφίας και της βελτίωσης όλων.

Από το 2019 ως το 2022 ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Είναι κάτοχος των παρακάτω αναγνωρισμένων διαπιστευτηρίων:

-UEFA Goalkeeper B License 2022

-AFC Goalkeeping Certificate 2017

-UEFA A Licence 2017

-UEFA B 2007

Στη μεγάλη καριέρα του είχε συμμετοχή μεταξύ άλλων στην εξέλιξη του Στέφανου Καπίνο (Αετός Κορυδαλλού), του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (Παναθηναϊκός), του Κωνσταντίνου Τζολάκη και του Αθανάσιου Παπαδούδη (που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού), του Zayed Ahmed (τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας Η.Α.Ε.) και του Devis Epassy (τερματοφύλακας στην Εθνική Καμερούν).

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων ενώ έχει να παρουσιάσει πλούσιο συγγραφικό έργο σχετικά με το αντικείμενό του.

Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τον Βαγγέλη Λάππα!».