Βαθμολογία

Τέλος ο Μπίλιτς από τη Γουότφορντ

Μόλις πέντε μήνες διήρκεσε η θητεία του Σλάβεν Μπίλιτς στη Γουότφορντ. Ο Κροάτης προπονητής απολύθηκε σήμερα, πληρώνοντας το... μάρμαρο για το πολύ κακό σερί της ομάδας της Championship με μόλις μία νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες της. Στη θέση του αναλαμβάνει ο Κρις Γουάιλντερ, που είχε οδηγήσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σε διαδοχικές ανόδους με αποκορύφωμα την Premier League.

«Διατηρούμε όλοι τη φιλοδοξία να κλείσουμε με επιτυχία τη σεζόν, άρα έπρεπε να γίνει κάτι και γρήγορα, όσο ο στόχος της ανόδου παραμένει ρεαλιστικός» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Γουότφορντ Μπεν Μάνγκα και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που έκλεισε το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, η μοναδική λύση για να πάρει η ομάδα τα πάνω της, ήταν η αλλαγή προπονητή».

 

Έτσι ο Μπίλιτς γίνεται ο 18ος προπονητης που απομακρύνεται από τη Γουότφορντ, στα 11 χρόνια διοίκησης της οικογένειας Πότσο, που αγόρασε τον σύλλογο το 2012. Ο 48χρονος Κροάτης αδυνατεί να βρει το «μαγικό ραβδί» που κρατούσε στη θητεία του στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του (2006-2012) ή ακόμα και της Γουέστ Χαμ (2015-17). Τα τελευταία χρόνια οι αποτυχίες είναι πολλές και οι επιτυχίες μετρημένες στα δάκτυλα, όπως για παράδειγμα η άνοδος με τη Γουέστ Μπρομ στην Premier League το 2020.

ΠΗΓΗ