Το Δικαστήριο έκρινε τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασεις καθήκοντος.

Eιδικότερα η καταδίκη του ήταν κατά πλειοψηφία, για τις καταγγελίες σε βάρος του απο την εισαγγελέα Ελένη Ράικου που αφορούσε σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Eπίσης κρίθηκε ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ότι δέχθηκε πιέσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλα.

Κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για καταγγελίες ότι παρενέβη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για καταγγελίες για τις υποθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και του επιχειρηματία Ανδρεα Βγενόπουλου.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώα την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας όπως και για την ηθική αυτουργία σε αυτή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αθώος για καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη

Μειοψήφισαν πέντε δικαστές.

Αθώος επίσης για την καταγγελία εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για την υπόθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου. Αθώος επίσης κατά πλειοψηφία για υποθέσεις με Αλαφούζου.

Με μειοψηφία έξι δικαστών:

- Ένοχος για τις καταγγελίες Ράικου

- Ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα.

Αθώα η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη κατά πλειοψηφία. Αθώος ομόφωνα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την κατάχρηση εξουσίας.

ΠΗΓΗ