Βαθμολογία

Ξεχειλίζει από ανθρωπιά και αλληλεγγύη η Λάρισα (PICS)

Η πόλη της Λάρισας και οι άνθρωποι της έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος από την πρώτη ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Συμπολίτες μας, κάτοικοι της Λάρισας, που εργάζονται στην Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τον Στρατό και εθελοντικές ομάδες της πόλης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας

Στα δυο Νοσοκομεία της πόλης και την Ιατροδικαστικη Υπηρεσία, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικά στελέχη κλήθηκαν να διαχειριστούν αρχικά την περίθαλψη των τραυματιών και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν το μακάβριο έργο την ταυτοποίησης των νεκρών.

Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι των Νοσοκομείων, του Δήμου και άλλων φορέων κάνουν ότι επιβάλει το καθήκον και η επιστήμη για να στηρίξουν τις οικογένειες των νεκρών.

Κλίνες ξενοδοχείων από την πόλη διατέθηκαν δωρεάν στις οικογένειες τραυματιών και νεκρών

Και οι Λαρισαίοι, κυρίως νέα παιδιά, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, σχεδόν αυθόρμητα, έτρεξαν να προσφέρουν το αίμα τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού, των νοσοκομείων και του Δήμου μας.

Όπως χθες έτσι και σήμερα, παρά το ψιλόβροχο, ουρές ανθρώπων έχουν σχηματιστεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για να συμμετάσχουν στην έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η κοινωνία της Λάρισας εδώ και δυο ημέρες είναι βουβή και συγκλονισμένη! Ξεχειλίζει όμως από ανθρωπιά και αλληλεγγύη!

Δήμος Λαρισαίων