Βαθμολογία

«Θεώρησα ότι πρέπει να πράξω ηθικά»

«Θεώρησα ότι πρέπει να πράξω ηθικά, αυτό που έπραξα, μιας και οι ομάδες είχαν πρόβλημα βιοποριστικό». Αυτά τόνισε μεταξύ των άλλων ο μέχρι χθες πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την παραίτησή του.
Μεταξύ άλλων τόνισε:  «Μετά από τις ενέργειες της Επιτροπής που είχε οριστεί και μετά τα ραντεβού που κάνανε με τον υφυπουργό κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη, ήρθε ο κ. Ροκάκης στο Συμβούλιο και μας είπε ότι μπορεί να φέρει τις 150.000 ευρώ, με τέσσερα προαπαιτούμενα κατόπιν απαιτήσεως του Υφυπουργού. Ένα από αυτά ήταν η παραίτησή μου κατ’ εντολή του κ. Ροκάκη και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής. Πέραν τούτου, είχα δηλώσει ευθέως και στο προηγούμενο Συμβούλιο ότι αν εγώ ήμουν το πρόβλημα, θα έφευγα για να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο οι ομάδες και να είναι ομαλή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δέσμευση του Υφυπουργού και του κ. Ροκάκη για τις 150.000 θα πρέπει να υλοποιηθεί, αλλιώς θα είναι άδικο, καθώς οι σύλλογοι έχουν ανάγκη την οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά που άλλωστε τους ανήκει από το κομμάτι των κερδών του στοιχήματος» και πρόσθεσε: «Θεώρησα ότι πρέπει να πράξω ηθικά, αυτό που έπραξα, μιας και οι ομάδες είχαν πρόβλημα βιοποριστικό».
Σε σχετική ερώτηση για το κατά πόσο οι ομάδες θα πάρουν τις 150.000 ευρώ αν ο ίδιος αποχωρήσει, τόνισε:
«Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του κ. Ροκάκη και της Επιτροπής μετά τις επαφές με τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη. Τώρα μένει να αποδειχθεί, κατά πόσο οι δεσμεύσεις θα γίνουν πραγματικότητα».
*Για τον αν υπάρχει κάποιος χρονικός προσδιορισμός, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες:
«Είναι υποχρέωση της Επιτροπής και του κ. Ροκάκη να φέρουν τα χρήματα για να μπούνε οι ομάδες στο γήπεδο να παίξουν. Υπάρχει άλλωστε χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 9 Μαρτίου, γιατί στη συνέχεια θα κλείσει η Βουλή και δεν θα μπορεί να υπάρξει νέα ΚΥΑ».