Στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρθηκε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως σημείωσε, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των θυμάτων, θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επομιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

Δύσκολο έργο

«Θα κρατήσει πολλές ώρες, ενώ συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα γίνουν οι νεκροψίες – νεκροτομές και η απόδοση των σορών στις οικογένειες.

Σύμφωνα με την κυρία Λεονταρή, μεταξύ των σορών που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν και απανθρακωμένα πτώματα καθώς και διαμελισμένες σοροί.

Μνήμες Τεμπών

«Είναι τραγικό γιατί το σημερινό συμβάν μας θυμίζει το τροχαίο δυστύχημα από την Κοιλάδα των Τεμπών, όμως έχουμε μεγαλύτερη μαζικότητα» εξήγησε η Ρουμπίνη Λεονταρή, υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχα γεγονότα ήταν το δυστύχημα με το αεροσκάφος της Helios και το Γιάκοβλεφ, πριν χρόνια.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στη Λάρισα θα βρεθεί και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Καρακούκης.

in.gr