Βαθμολογία

MEGA: Ανανεώσεις και αλλαγές...

Σχέδια επί χάρτου με προοπτική σημαντικών αλλαγών βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων στο Mega με επίκεντρο το off-peak πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, στο κανάλι της Συγγρού επικρατεί προβληματισμός για την πρωινή ζώνη, την πορεία των εκπομπών, αλλά και τις ομοιότητες στη θεματολογία ανάμεσα στα τρία καθημερινά ψυχαγωγικά μαγκαζίνο «Mega καλημέρα», «Πάμε Δανάη» και «Ελένη».

Τα σενάρια που εξετάζονται κυμαίνονται από διορθωτικές κινήσεις σε θεματολογία και επιμέρους αλλαγές σε πρόσωπα των εκπομπών έως και πιο δραστικές λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Mega εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργηθεί η τριχοτόμηση της πρωινής ζώνης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και να προτιμηθεί η κλασική διάρθρωση με καθαρή διχοτόμηση σε ενημέρωση και ακολούθως ψυχαγωγία. Με άλλα λόγια, το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι θέλει το «Κοινωνία ώρα Mega» να επεκτείνεται έως τις 10:00 και να ακολουθεί μια ψυχαγωγική εκπομπή.

Η εκδοχή αυτή προκαλεί νέους προβληματισμούς, καθώς σημαίνει ότι στη θέση που καταλαμβάνουν οι εκπομπές της Ελεονώρας Μελέτη και της Δανάης Μπάρκα θα υπάρχει πλέον… μία εκπομπή. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια εκπομπή θα συνεχίσει ή αν θα υπάρξει «συγχώνευση» των δύο πρωινών. Το θέμα βρίσκεται ήδη πάνω στο τραπέζι, καθώς τα συμβόλαια τόσο της Ελ. Μελέτη όσο και της Δ. Μπάρκα λήγουν τον Ιούνιο.

Στόχος του Mega είναι να ανανεώσει τη συνεργασία και με τις δύο παρουσιάστριες, ενώ αυτό που αναζητείται είναι η ακριβής φόρμουλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έγινε μια νύξη στην Ελ. Μελέτη να μεταφερθεί στη late night ζώνη, κάτι που, όμως, δεν φαίνεται να επιθυμεί η παρουσιάστρια. Οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει και όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα διαμορφωθεί η πρωινή ζώνη του Mega την προσεχή σεζόν είναι ανοιχτά. Στον αντίλογο όσων υποστηρίζουν την επέκταση της ενημέρωσης έως τις 10:00, υπάρχουν και ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης της ψυχαγωγίας στο slot 8:00- 10:00 για λόγους εμπορικών τοποθετήσεων.