Προκλητικότερη από όσα προκλητικά είχε δηλώσει και γράψει ο ίδιος βουλευτής στο πρόσφατο παρελθόν, η ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης στα social media αργά το βράδυ του Σαββάτου (ξημερώματα της Κυριακής) έμελλε να προκαλέσει νέο κύκλο εντονότατων αντιδράσεων.

Πολιτικές παρατάξεις, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ακόμη και πηγές της Κουμουνδούρου έσπευσαν να «απαντήσουν» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας δριμεία κριτική σε όσα εκείνος έγραψε.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook με την οποία απειλεί ανοιχτά 13 δικαστές, 15 δημοσιογράφους, τέσσερις τραπεζίτες και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τους οποίους στοχοποιεί προσωπικά. «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», διακηρύσσει στην ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας έτσι όσα κατά την άποψή του πρέπει να γίνουν («αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς…») προκειμένου να «είναι αλλιώς την άλλη φορά» που θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Στη διαδικτυακή «προκήρυξή» του εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί την απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ και την κατάργησή της, στοχοποιεί Μέσα Ενημέρωσης, δεσμεύεται για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Παππά όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».

ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Προφανώς έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», σημειώνουν από την πλευρά τους πηγές της Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν στην «Κ» ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει πάρει τις αποφάσεις του» και παραπέμπουν στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη αντίδραση Πολάκη
«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή. Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα δούμε ποιος έχει δίκιο!», σημειώνει σε ανάρτηση που έδωσε το απόγευμα στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης.

Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη
«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να τεθεί εκτός κόμματος ο Παύλος Πολάκης
«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος».

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι απειλές του Π. Πολάκη συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας».

Παρέμβαση Εισαγγελίας για Πολάκη και αναρτήσεις στο διαδίκτυο με αναφορές σε δικαστικούς
Τέλος, αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

kathimerini.gr