Άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το Market Pass με τους δικαιούχους να έχουν διορία να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα τα ξημερώματα η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και τίθεται σε ισχύ από τον Φεβρουάριο ως και τον Ιούλιο του 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν έναν από τους δύο τρόπους, με τους οποίου μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass: είτε με την άυλη ψηφιακή κάρτα, που αποθηκεύεται στο smartphone είτε μέσω iban το τραπεζικού τους λογαριασμού.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτή τη άυλης ψηφιακής κάρτας, οι δικαιούχοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί σε πέντε δόσεις: μία δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023 και τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Ιούλιο 2023.

Στον τραπεζικό λογαριασμό η καταβολή του ποσού γίνεται απευθείας στον λογαριασμό, που δηλώνει ο δικαιούχος. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 3 Μαρτίου. Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση μέσω iban θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου.

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Market Pass λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται και δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του έως τέλος Αυγούστου.