Κύκλοι Άθλησης και Εργαστήρια Ευεξίας για παιδιά, έφηβους και ενήλικες με δωρεάν συμμετοχή για όλους, έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ελασσόνας να ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο στις δημοτικές ενότητες. 

Με βασικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των χωριών της επαρχίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας σχεδίασε μια σειρά από στοχευμένες αθλητικές δράσεις στις Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες θα απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και σε ενήλικες. 

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή  Μάρτιο και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για όλους. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε αθλητικούς χώρους που βρίσκονται στις ίδιες τις τοπικές ενότητες, ενώ σύντομα θα αναρτηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των δράσεων ανά ενότητα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Οι Κύκλοι Άθλησης και τα Εργαστήρια Ευεξίας συνθέτουν το καινοτόμο πρόγραμμα άθλησης, αναψυχής και ενημέρωσης και συγκεκριμένα:

«ΚΥΚΛΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ»: Γνωριμία με Αθλήματα για Παιδιά και Έφηβους

Οι Κύκλοι Άθλησης απευθύνονται σε παιδιά και έφηβους δίνοντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με δημοφιλή και μη αθλήματα. Μέσα από μια σειρά μαθημάτων με έμπειρους εκπαιδευτές/προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να αποκτήσουν δεξιότητες, να διασκεδάσουν και να διαπιστώσουν την κλίση τους σε κάποιο άθλημα.

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΞΙΑΣ»: Γυμναστική - Διατροφή - Ψυχολογία για Ενήλικες

Τα Εργαστήρια Ευεξίας απευθύνονται σε ενήλικες και θα περιλαμβάνουν συνεδρίες γυμναστικής, Διατροφής και Ψυχολογίας, ώστε να γυμναστούν, να ενημερωθούν για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, να υιοθετήσουν καθημερινές συνήθειες που θα προστατεύουν την υγεία τους και να γυμνάζονται πλέον δια βίου.

Σε πρώτη φάση, παιδιά Δημοτικού από τις Ενότητες του Δήμου θα πάρουν μέρος στους Κύκλους Άθλησης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων του Μπάσκετ, του Στίβου και του Τέννις, ενώ ενήλικες γυναίκες θα συμμετέχουν σε τμήματα γυμναστικής, ήπιας και δυναμικής.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε αθλητικούς χώρους που βρίσκονται στις ίδιες τις Τοπικές Ενότητες.

Σύντομα θα αναρτηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των δράσεων ανά Ενότητα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.