Την απόφασή της να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές με καμία παράταξη, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Η κ. Αδαμοπούλου είχε ενταχθεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Είχε εκλεγεί βουλευτής το 2019 με το ΜέΡΑ25, από την Κ.Ο. του οποίου αποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Αδαμοπούλου, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook:

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις υποψηφιότητες βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες».