Βαθμολογία

Fair Play στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας

Απτόητη συνεχίζει η ΠΑΕ ΑΕΛ την εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματός της με τον τίτλο «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», στο πλαίσιο του οποίου αντιπροσωπεία της βρέθηκε σήμερα και στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Η δράση έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, όπου ποδοσφαιριστές και στελέχη συνομίλησαν με τους μαθητές, αναπτύσσοντας έναν εξαιρετικά ώριμο και ουσιαστικό διάλογο για ζητήματα όπως το ευ αγωνίζεσθαι μέσα κι έξω απ’ τους αγωνιστικούς χώρους και κυρίως, στην καθημερινή ζωή.

Αναφορικά με τις ερωτήσεις των παιδιών, στην προκειμένη περίπτωση αφορούσαν κυρίως στις θετικές και αρνητικές πτυχές, τις όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές της διαδρομής ενός ποδοσφαιριστή από το ξεκίνημα της ενασχόλησής του με το άθλημα έως και την αρχική δικαίωση με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου.

Στο 14ο Γυμνάσιο για λογαριασμό της ΑΕΛ βρέθηκαν ο γυμναστής φυσικής κατάστασης, Γιώργος Γουνελάς και οι ποδοσφαιριστές Μαξίμ Μαξιμένκο, Νίκος Γκοτζαμανίδης, Κυριάκος Ζησούλης και Νίκος Βλιώρας, συνοδευόμενοι από τα στελέχη της ομάδας Δήμητρα Βασιλάκου, η οποία είναι και υπεύθυνη των προγραμμάτων ανάπτυξης της ΠΑΕ, Αποστόλη Νταϊλιάνη και Χρήστο Τσούμαρη.

Μαζί τους, δίπλα στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κλήθηκαν να καθίσουν και οι Ασημάκης Πατσώνης, Χρήστος Σπανός και Γιώργος Λυγούρας, μαθητές του σχολείου και ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ15 της ΠΑΕ, όπως και ο Γιώργος Μετιάζης από την Κ16 της Ακαδημίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, καθώς και η συμμαθήτριά τους, Φένια, που έχοντας καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, κλήθηκε να βοηθήσει τον Μαξιμένκο να συμμετάσχει ισότιμα στην διαδικασία του διαλόγου.

Ωστόσο, ο Ουκρανός έκλεψε την παράσταση μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια στα ελληνικά, γεγονός που ενθουσίασε τα παιδιά που τον καταχειροκρότησαν.

Με το πέρας της προβλεπόμενης διδακτικής ώρας και πριν οι ποδοσφαιριστές αναχωρήσουν για προπόνηση, κάλεσαν όπως πάντα μαθητές και καθηγητές να τους συμπαραστέκονται κάθε αγωνιστική στο γήπεδο και φυσικά, δέχθηκαν με χαρά να ανταλλάξουν κατ’ ιδίαν απόψεις και να υπογράψουν αυτόγραφα.

Αυτό το υπέροχο ταξίδι προσφοράς και εμπειριών συνεχίζεται για όλους, ομάδα, μαθητές και καθηγητές, γεγονός για το οποίο η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά εν προκειμένω την διεύθυνση του 14ου Γυμνασίου Λάρισας και προσωπικά την διευθύντρια κ. Αργυρώ Καραγκούνη, καθώς και τον σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου για την εμπιστοσύνη και την άψογη φιλοξενία.

ΠΗΓΗ