Βαθμολογία

Πρόκριση για την Ανθούπολη με μεγάλο σκορ και ωραίο ποδόσφαιρο (PICS)

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ πανηγύρισε την Τετάρτη (15/2) η ομάδα της Ανθούπολης, αφού επικράτησε εύκολα του Σμόλικα με σκορ 4-0. Το ματς διεξήχθη κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και με αρκετό κόσμο.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η πρόκριση κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του κ. Μιχάλη Ζιώγα να παρουσιάζονται άκρως αποτελεσματικοί αλλά και με πολύ διάθεση, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας.

Αν και το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, παίξανε ωραίο ποδόσφαιρο, είχαν την κατοχή και σημείωσαν τέσσερα γκολ, ενώ υπήρχαν και κάποιες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Η Ανθούπολη φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή και αυτό το δείχνει η μεγάλη διαφορά που έχει στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ με μόνο νίκες και μεγάλα σκορ, όπως και στο κύπελλο που θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους. Έχει παίκτες έμπειρους με παραστάσεις σε ανώτερες κατηγορίες και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στη φετινή προσπάθεια του προέδρου της ομάδας κ. Χρήστου Πρίφτη που έχει φτιάξει μία πάρα πολύ καλή ομάδα, έχοντας φυσικά στο πλευρό του δύο άξιους προπονητές τον κ. Μιχάλη Ζιώγα και τον κ. Κώστα Μαντζιώκα.

Στο αγωνιστικό μέρος, στο 5’ κεφαλιά του Κακαβίτση, έδιωξε σε κόρνερ ο κίπερ του Σμόλικα.

Στο 9’ σέντρα από αριστερά του Κακαβίτση, από κοντά ο Καραγιάννης με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο ταχύτατος Καραγιάννης βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, έδιωξε και πάλι ο κίπερ του Σμόλικα.

Στο 16’ από σέντρα του Κακαβίτση από αριστερά, ο Καραγιάννης στο δεύτερο δοκάρι με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 24’ ο Σμόλικας «απάντησε» με μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Πολύζος και Λιάκος δεν μπόρεσαν από κοντά με τα σουτ που επιχείρησαν να νικήσουν τον Αναστασίου που έκανε ισάριθμες αποκρούσεις.

Στο 38’ το φάουλ εκτέλεσε ο Αντωνόπουλος, την κεφαλιά πήρε ο Φάνης Πρίφτης, λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, στην προσπάθειά του να την διώξει την έστειλε κατά λάθος στα δίχτυα (3-0) ο Γούτος (αυτογκόλ).

Στο 41’ ο Μπλέντι Μούτσα με μία πολύ ωραία προσωπική ενέργεια, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ευρύ σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 52’ ένα ωραίο σουτ του Αντωνόπουλου πέρασε λίγο άουτ, στο 73’ ένα καλό σουτ του Σελήνη από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο και στο 88’ ο Τζαμάλ σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Ανθούπολη (Μιχάλης Ζιώγας): Αναστασίου Β., Σελήνης, Καραγιάννης (81’ Τίρχας), Σκάκος, Πρίφτης, Αντωνόπουλος, Μούτσα Μπλέντι (76’ Τζαμάλ), Κακαβίτσης (76’ Παπαδάκος), Μούτσα Σέσι (81’ Βλησαρούλης), Αλλιάϊ (63’ Παπαδήμος), Μαριγκούδης.

Σμόλικας (Νίκος Παπανικολάου): Παπαγιάννης, Πολύζος (46’ Τάφα), Λιάκος (46’ Μπαρούτζας), Πατσής, Πόνηρος, Γούτος, Χατζούλης (61’ Ντανίκας), Γκιόνα, Κουτσούκης (76’ Λιανός), Νιερπιέτρι (61’ Χαρισούλης), Ντούρας.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Δεληγιάννη, Στεργιακούλης.