Βαθμολογία

Απ. Καλογιάννης: «Η ανθρωπιά στη Λάρισα ξεχείλισε…»

«Η ανθρωπιά στην πόλη ξεχείλισε…» Με αυτή τη φράση ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης, χαρακτήρισε την τεράστια κινητοποίηση φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών της Λάρισας για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και Συρίας. Ειδικότερα, μέσα στις λίγες ημέρες από την ανακοίνωση του καλέσματος του Δήμου Λαρισαίων προς τους πολίτες μέχρι και σήμερα, η ανταπόκριση των Λαρισαίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού συγκεντρώθηκε ανθρωπιστική βοήθεια (υπνόσακοι, κουβέρτες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα κλπ).

Υπολογίζεται ότι από τους ανθρώπους των Κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων συσκεύασαν περισσότεροι από 1.100 κιβώτια με διάφορα είδη (περίπου 15 φορτηγά) τα οποία συγκεντρώθηκαν στον σημείο που είχε οριστεί για τη συγκέντρωση βοήθειας όλων των Δήμων της ΠΕΔ.

Από εκεί με ευθύνη της ΚΕΔΕ, και ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας και της Ενωσης Δήμων Τουρκίας θα κατευθυνθούν προς τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Απ. Καλογιάννης, επεσήμανε την τεράστια και συγκινιτικά ανταπόκριση της κοινωνίας της Λάρισας, η οποία επέδειξε για άλλη μια φορά ανθρωπιά και αλληλεγγύη.