Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα 20χλμ. Βάδην της Αυστραλίας και εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν το 2026 στο Παρίσι.

Με χρόνο 1 ώρα, 28 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε η Αθήνα Παπαγιάννη.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πλέον στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το μεγάλο και του Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Ήταν καθαρά μια κούρσα τακτικής. Είχαμε μιλήσει από πριν με την Τζεμάιμα (σ.σ Μόνταγκ) και είχαμε πει για τον αγώνα. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρο πήγαμε παρέα και μετά η καθεμία έκανε το δικό της 5άρι.

Είχα γυμναστεί πολύ καλά όλο αυτόν τον καιρό στην Αυστραλία. Με τακτική όλα γίνονται. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα σήμερα. Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρότι είχε λίγο αεράκι και υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν στους 20 βαθμούς» είπε αρχικά για τη σημερινή της παρουσία η αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να κάνω το ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βαδίσω τόσο γρήγορα».

ethnos.gr