Βαθμολογία

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε για το πρόβλημα που έχουν δημιουργηθεί

Στην ΕΡΑ Σπορ φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Super League 2. Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το θέμα των χρημάτων του στοιχήματος, το έβαλε σε “πάγο” τη δεύτερη κατηγορία. Μίλησε για τα αιτήματα των ομάδων της κατηγορίας, τις επαφές με τον Λευτέρη Αυγενάκη και την “κόντρα” που ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το θέμα των χρημάτων του στοιχήματος: «Την πρώτη χρονιά, το 2021-2022, που πήραμε τα λεφτά από το ΣΤΕ από την κατανομή του στοιχήματος υπήρχε, βάση ΚΥΑ, ένα ποσοστό 15% από τον κουμπαρά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αν θυμόσαστε μπορούσε η Super League 2 να διεκδικήσει ως 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Την επόμενη χρονιά πήραμε 3 εκατομμύρια η μια κατηγορία και 1,4 η Football League. Την επόμενη χρονιά άλλαξε ο νόμος και πήγε στο 17%.

Φέτος ήταν να πάρουμε κάποια λεφτά ως το τέλος καλοκαιριού, δεν τα πήραμε ως τις 20 Ιανουαρίου και κάναμε και ένα ραντεβού με τον κ. Σταϊκούρα. Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να μας πει τα ποσά που θα πρέπει να πάρουμε και ήμασταν μπάσκετ, βόλεϊ, εμείς και η Super League που δεν παραβρέθηκε όμως.

Υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις που δεν έγιναν αποδεκτές από τις ομάδες. Έγινε μία ακόμα συνάντηση, όπου ο Αυγενάκης μας ανακοίνωσε στη δεύτερη συνάντηση ότι το ποσοστό από το 17% θα πάει στο 5,5%.

Όλο αυτό το εγχείρημα οι ομάδες δεν το ήξεραν και ήξεραν για τα προηγούμενα χρήματα και με αυτές είχαν κάνει το κουμάντο τους. Τώρα όμως δεν μπορούν να επιβιώσουν και οι οικογένειες ζουν από αυτό. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην αναστολή που είναι κάτι που δεν το κάνουμε εκβιαστικά.»

Το τι είπε στον Αυγενάκη: «Του είπαμε στη συνάντηση ότι πρέπει να ενημερώσουμε τις ομάδες και να δούμε τι θα αποφασίσουν. Το σίγουρο για εμάς ήταν ότι οι ομάδες θα πάρουν 1,6 εκατομμύρια ευρώ και οι ομάδες όταν τους το ανακοινώσαμε υπήρξε ένας πανικός γιατί ήξεραν ότι θα πέρνανε ένα ποσό που θα τους κάλυπτε κάποια έξοδα.

Εμείς θέλουμε το 17% όπως προβλέπει η ΚΥΑ. Οι ομάδες δεν είναι βιώσιμες, γιατί θα πάρουν τώρα κάποια χρήματα και την επόμενη δόση θα την πάρουν την ερχόμενη χρονιά. Θα κάνουμε ένα ραντεβού με τον κ. Μπαλτάκο, θέλουμε ένα νέο ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη.

Εμείς θέλουμε όλα τα σπορ να πάρουν όσα τους αναλογούν όχι κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο. Έχουμε επισπεύσει τις ενέργειες μας τόσο μαζί με την Πολιτεία όσο και τον υφυπουργό. Δεν εκβιάζουμε κανέναν, θέλουμε να επιβιώσουμε όμως. Οι ομάδες μας έχουν σοβαρό θέμα.»

Τα όσα συμβαίνουν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στα γήπεδα και να παίξουμε μπάλα γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Θέλουμε να μας δούνε με συμπάθεια και καλύτερο μάτι και να αρχίσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να παίζουμε και πάλι μπάλα».

ΠΗΓΗ