Βαθμολογία

SL: Οι αριθμοί της 21ης αγωνιστικής

Τρεις λευκές ισοπαλίες είχε η αγωνιστική, στην οποία έχουν σημειωθεί έξι τέρματα και αυτό έχει να συμβεί από τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Τότε ήταν πάλι το Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης, ενώ τα άλλα δύο παιχνίδια ήταν το Ολυμπιακός – Ατρόμητος και Άρης – ΟΦΗ. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 είχαν σημειωθεί τέσσερις λευκές ισοπαλίες σε σύνολο οκτώ αγώνων, με το ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Ξάνθη, ΑΕΚ – Ηρακλής.

Τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League έφτασε ο Γιάννης Μπουζούκης, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία στις 3 Φεβρουαρίου 2018 και την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0. Η πρώτη του παρουσία ήταν με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και η 100η του με αυτά του Παναιτωλικού και πάλι μπήκε ως αλλαγή, όπως είχε γίνει και τον Φεβρουάριο του 2018, τότε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Οι 78 συμμετοχές του είναι με τον Παναθηναϊκό, οι 18 με τον ΟΦΗ και αυτή ήταν η 4η συμμετοχή του με τον Παναιτωλικό.

Η πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Επαμεινώνδα Παντελάκη ήταν αυτή που αντίκρισε στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδα της Ηπείρου είχε συνολικά 182 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος χωρίς να φύγει νωρίτερα από το γήπεδο και στην 183η του συμμετοχή και 78η στην Stoiximan Super League είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και αποχώρησε από το γήπεδο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού και έχει σημειώσει δύο διαδοχικές νίκες, μια εκτός έδρας με αντίπαλο την Λαμία και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 με τον Άρη. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία με εννέα διαδοχικά ματς εντός χωρίς νίκη έκανε νέο αρνητικό ρεκόρ, αφού μέχρι τώρα ήταν οι οκτώ αγώνες σε μια σεζόν. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε ξεκινήσει και την καριέρα του στην Λαμία με νίκη απέναντι στον Άρη, στις 4 Ιανουαρίου 2021 με 2-0.

Αυτή ήταν η τέταρτη εκτός έδρας φετινή νίκη του Βόλου και η πρώτη από τις 14 μακριά από την έδρα του που επικρατεί με 3-0. Συνολικά στους 60 εκτός έδρας ματς έχει 14 νίκες – 21 ισοπαλίες και 25 ήττες.

Για έβδομο διαδοχικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει νίκη γηπεδούχου. Οι δύο ομάδες στις αναμετρήσεις τους για όλες τις διοργανώσεις δεν έχουν αξιοποιήσει την έδρα τους και η τελευταία φορά που νίκησε γηπεδούχος ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2021 με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 2-1. Ο ΠΑΟΚ τελευταία φορά είχε επικρατήσει στις 18 Απριλίου 2021 με 2-0.

ΠΗΓΗ