Βαθμολογία

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Αυτόματοι απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου

Ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο των δράσεων του, έχει προμηθεύσει στους αθλητικούς χώρους στους οποίους πραγματοποιούνται αγώνες πρωταθλήματος εθνικής ή τοπικής κατηγορίας απινιδωτές για την αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας. 

Συγκεκριμένα μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ( ΟΚΠΑΠ ) και του προγράμματος «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσω της πρόληψης, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση 17 απινιδωτών σε Κοινότητες του Δήμου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Μετά τα τελευταία ατυχή περιστατικά με αιφνίδιους θανάτους αθλητών στους αθλητικούς χώρους, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες που αφορούν τις ομάδες του Δήμου Ελασσόνας που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα πραγματοποιούνται  με την κάλυψη από αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε 17 κοινότητες του δήμου μας και θα βρίσκονται στα γήπεδα, όπως έχει αποφασιστεί με ευθύνη των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και αυτών των ποδοσφαιρικών σωματείων. Παράλληλα έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται εκπαιδεύσεις τόσο στο προσωπικό του δήμου, όσο και σε πολίτες και εθελοντές».

Οι απινιδωτές που έχουν τοποθετηθεί στις Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας, θα μεταφέρονται στα κατά τόπους γήπεδα σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και των παραγόντων των σωματείων. Σχετικά με τη χρήση τους στους αθλητικούς χώρους θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένα άτομα με ευθύνη του αθλητικού σωματείου.

Στο Δήμο Ελασσόνας αγώνες πραγματοποιούνται στα γήπεδα Ελασσόνας, Τσαριτσάνης, Βλαχογιαννίου, Βερδικούσιας, Καρυάς, Ευαγγελισμού, Δρυμού, Κρανέας, Καλλιθέας, Συκιάς, Σαρανταπόρου αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας.