Παράλληλα με τα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου του 2022 η Metα, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα που έφερε επανάσταση στη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε τεκτονικές αλλαγές στη βιομηχανία της τεχνολογίας αλλά και πολυεπίπεδες μεταβολές στη παγκόσμια οικονομία έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των δύο δισ. ενεργών χρηστών. Η Metα έκανε γνωστό ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2022 προστέθηκαν 16 εκατ. χρήστες στο Facebook με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φτάσει τα δύο δισεκατομμύρια.

Είναι η πρώτη θετική είδηση για την Metα μετά από μια μακρά περίοδο αρνητικών εξελίξεων στην εταιρεία που ξεκίνησαν από το σκάνδαλο της διαρροής- πώλησης από την εταιρεία προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατ. χρηστών της σε τρίτους για εμπορική εκμετάλλευση και συνεχίστηκαν με την καταβαράθρωση της τιμής της μετοχής της ολόκληρο το 2022. Τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα του Facebook οδήγησαν πρόσφατα τον συνιδρυτή και αφεντικό της πλατφόρμας Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανακοινώσει την απόλυση 11 χιλιάδων εργαζομένων.

Η Metα ανακοίνωσε επίσης ότι το τμήμα της που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων για το metaverse είχε το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο ζημιές 4,3 δισ. δολαρίων ανεβάζοντας το συνολικό ύψος της ζημιάς από την επένδυση στο metaverse για το 2022 στα 14 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί ότι ο Ζάκεμπεργκ έχει επικριθεί έντονα από μετόχους της Metα για την απόφαση του να την μετατρέψει σε μια εταιρεία που θα δραστηριοποιείται αμιγώς με το metaverse και να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την κατεύθυνση.

naftemporiki.gr