Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη κι εκεί πληροφορήθηκε την εξέλιξη από τη Βουλή.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση και είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών».

«Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε (..). Και βέβαια θα μιλήσουμε και για το κράτος δικαίου. (…) Εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας, γιατί δεν θέλει κανείς να θυμηθεί τα 4 χρόνια της δικής του κυβέρνησης».

«Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ