Βαθμολογία

Ανακοίνωσε πρόταση μομφής κατά Μητσοτάκη ο Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί παντός με «αιχμή» το θέμα των παρακολουθήσεων. Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κλείνοντας την παρέμβασή του στη Βουλή και πυροδοτώντας άμεσα εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εγκέφαλο του δικτύου των παρακολουθήσεων, ενώ αποκάλυψε και το περιεχόμενο του φακέλου που πήρε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές αλλά βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες. Παραμονή τους στην εξουσία είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας. Η παρακρατική λειτουργία η διαφθορά και η ιδιοτελής άσκηση της εξουσίας είναι στρατηγική τους επιλογή. Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με αποδείξεις πια, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα στη θέση της. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας προς το λαό. Η βουλή σύντομα θα συζητήσει, ο Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει».