Βαθμολογία

Η απονομή των σημάτων στους διεθνείς αξιωματούχους διαιτησίας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Ο. Παναγιώτη Μπαλτάκου, του εκτελεστικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση, του προέδρου της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας απονεμήθηκαν τα σήματα FIFA στις/στους διεθνείς αξιωματούχους διαιτησίας για το 2023.

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ, αφού ευχαρίστησε τους κκ Μπαλτάκο και Φιλιππούση για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τόνισε, απευθυνόμενος προς τις/τους αξιωματούχους διαιτησίας:

"Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία σας. Είστε οι πρεσβευτές της χώρας. Εύχομαι να έχετε τις καλύτερες δυνατές διαιτησίες στους αγώνες σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε περηφάνεια και τιμή που εκπροσωπείτε τη χώρα σας στο υψηλότερο διαιτητικό επίπεδο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η προσπάθειά μας να αυξάνονται διαρκώς οι διεθνείς διαιτητές, επιτυγχάνεται. Το όνειρό σας να γίνετε διεθνείς διαιτητές, πραγματοποιείται. Σας στηρίζουμε όλους και νιώθουμε χαρούμενοι που θα έχετε το σήμα της FIFA στο στήθος σας. Εύχομαι να συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά τιμώντας επάξια την ελληνική διαιτησία". 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κ. Χρύσα Κουρομπύλια, η οποία δεν παρευρέθηκε στην απονομή των σημάτων λόγω της παρουσίας της σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ντόχα του Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών 2023: "Παρότι δεν είναι εδώ σήμερα, οφείλω να συγχαρώ την Χρύσα Κουρομπύλια για τη σπουδαία δουλειά και τις επιτυχίες της. Το προηγούμενο έτος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο και της αξίζουν συγχαρητήρια".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκoς τόνισε στην ομιλία του:

"Σας συγχαίρω όλους για την πρόοδο και τις επιτυχίες σας. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, όμως είναι αδύνατον να υπάρξει διαιτητής αλάνθαστος, όπως δεν υπάρχει και άνθρωπος ο οποίος δεν κάνει λάθη. Πρέπει να αλλάξει η αντιμετώπιση προς τους Έλληνες διαιτητές. Ο δρόμος της ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας είναι ένας: οι διεθνείς συνομοσπονδίες, δηλαδή η FIFA και η UEFA. Δεν μπορεί κανείς να μη συμφωνήσει ότι μόνο μέσω της αποδοχής από τις συνομοσπονδίες αυτές και την καθιέρωση στα διεθνή παιχνίδια θα προοδεύσει η ελληνική διαιτησία. Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την UEFA και την FIFA ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της ελληνικής διαιτησίας. Με τη βοήθεια τόσο της ΕΠΟ, αλλά και του κ. Μπένετ εύχομαι να έχετε άριστες διαιτησίες στα διεθνή παιχνίδια ώστε να βοηθήσετε την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα με τους διεθνείς αξιωματούχους διαιτησίας, οι οποίοι παρέλαβαν σήματα FIFA.