Στην τελική ευθεία μπαίνουν αυτήν τη βδομάδα οι προετοιμασίες των αγροτοκτηνοτρόφων για τις πολύμορφες και συντονισμένες κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, με αφετηρία την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Γενάρη.

Το έναυσμα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις δίνεται και αυτήν τη φορά από τη Θεσσαλία και ειδικότερα στο νομό Λάρισας. 

Οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου προετοιμάζουν το συλλαλητήριο με τρακτέρ, που θα γίνει την Κυριακή 22 Γενάρη στις 11 π.μ. (προσυγκεντρώσεις στις 10.30 π.μ. στις κεντρικές πλατείες σε Αμπελώνα και Δαμάσι αλλά και στην περιοχή των Εξοχικών στον Τύρναβο).

Μαζί με τα γενικότερα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, οι αγρότες του Τυρνάβου διεκδικούν ικανοποιητικά ποσά που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων - νεκταρινιών, επιτραπέζιων σταφυλιών, οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων, δαμάσκηνων, αφού όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής έχουν πληγεί από μια σειρά αρνητικών παραγόντων (πόλεμος στην Ουκρανία, Capital control Αιγύπτου, καιρικά φαινόμενα).

Ταυτόχρονα για το σεισμόπληκτο Δαμάσι, απαιτούν αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α' και β' κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή - ανακατασκευή. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Ακόμα να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ Τυρνάβου στον Αμπελώνα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα άρδευσης χωραφιών και σταυλικών εγκαταστάσεων όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι αγρότες της περιοχής Ελασσόνας όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής.

Συσκέψεις θα γίνουν επίσης σήμερα Πέμπτη 19 Γενάρη στα Φάρσαλα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΟΕΒ και την Παρασκευή 20 Γενάρη στην Αγιά.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από 902.gr)