Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο. Το ελικόπτερο συνετρίβη δίπλα σε παιδικό σταθμό, ο οποίος εκείνη την ώρα λειτουργούσε και ήταν γεμάτος παιδιά. Τουλάχιστον τρία παιδιά έπεσαν νεκρά.

Όπως ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία μεταξύ των θυμάτων είναι επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής υπουργός Γεβγέν Γένιν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιούρι Λουμπκόβιτς.

Επίσης, κατά τη συντριβή, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν εννέα άτομα, όπως επιβεβαίωσε η ουκρανική αστυνομία. Επομένως, όπως φαίνεται, πολλά από τα θύματα βρίσκονταν στο έδαφος.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Επίσης την είδηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν τον περσινό Φεβρουάριο στην Ουκρανία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί σε κάποια ρωσική επίθεση στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία, παιδιά και προσωπικό βρίσκονταν μέσα στο νηπιαγωγείο. Όλοι έχουν τώρα απομακρυνθεί», σημείωσε ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτίριο να φλέγεται και αναφέρουν ότι ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ελικόπτερο ή drone έπεσε δίπλα ακριβώς στο κτίριο, όπου στεγάζεται ο παιδικός σταθμός.

naftemporiki.gr