Βαθμολογία

Ταουσιάνης: «Ήταν μία αγχωτική νίκη»

Τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιάννης Ταουσιάνης, με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια. «Ήταν μία αγχωτική νίκη, έτσι γίνεται όταν το σκορ είναι ρευστό, αλλά ήταν νίκη και εμείς αφενός θέλουμε να δημιουργήσουμε, ένα σύνολο και μία ομάδα που θα μας χορταίνει με ποδόσφαιρο, σαφώς, αφετέρου οφείλουμε να αποκτήσουμε και παθολογική αρρώστια με τις νίκες, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία της ΑΕΛ, οι στόχοι της και η δυναμική της.

Οπότε σαφώς είναι πολύ σημαντικό οι τρεις βαθμοί που αποκτήσαμε σήμερα, σ' ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο είδαμε σε ικανοποιητικό ποσοστό την εφαρμογή πραγμάτων που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα. Να δημιουργούμε επιθέσεις, να τις χτίζουμε, να έχουμε ηρεμία, υπομονή και συγκέντρωση σε πλάνο επιθετικό που δουλεύουμε όλο αυτό το καιρό, το διάστημα που είμαστε με τα παιδιά κι αν είχαμε έτσι λίγο καλύτερες λύσεις στο επιθετικό τρίτο, σ' αυτό το διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ίσως να είχαμε πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν αντίστοιχη. Ενδόμυχα, γιατί έτσι μόνο μπορώ να το μεταφράσω, αισθάνομαι ότι είχαμε μία πίεση, που δεν μας άφησε να είμαστε το ίδιο ήρεμοι, το ίδιο ψύχραιμοι στο παιχνίδι μας και μπήκαμε περισσότερο σ' ένα αγχωτικό, περισσότερο σ' ένα άναρχο παιχνίδι. Και από αυτό το δεύτερο ημίχρονο το μόνο που μπορώ να κρατήσω και το οποίο και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, είναι η θέληση που έχουνε τα παιδιά και το πάθος και η αποφασιστικότητα, τουλάχιστον να κερδίσουνε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια, εκτός από τους ποδοσφαιριστές, γιατί δείχνουν σαν νοοτροπία πολύ θετικά πράγματα, να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος μας στήριξε πάρα πολύ σήμερα. Την αισθανθήκαμε την στήριξη του κόσμου και την έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη.

Είναι μία αμφίδρομη σχέση αυτή, της ομάδας και του κόσμου. Ξέρω ότι θέλουν χαρές από την ομάδα κι εμείς θέλουμε τη στήριξή τους, όπως έγινε σήμερα για να ανταποδώσουμε χαρές. Γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα χρέος απέναντι σ' αυτόν τον κόσμο και γι' αυτό αγωνιζόμαστε επιπλέον. Έχουμε τώρα μπροστά μας το ρεπό, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και νομίζω ότι έρχονται και καλύτερες μέρες γιατί έχουμε επιστροφές κάποιων ποδοσφαιριστών καθώς και προσθήκες, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε σ' αυτές τις μέρες εξοικείωση με τους παίκτες και καλύτερο ρυθμό. Αυτά».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Η διάθεση και η πρόθεσή μας είναι να ενισχυθούμε με ακόμα δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή και ίσως κι έναν ακόμα μεσοεπιθετικό».