Βαθμολογία

Ατρόμητος: Καμπάνα για Σπανό

Με έναν μήνα απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια τιμωρήθηκε ο Γιώργος Σπανός. Η ποινή στον ισχυρό άνδρα του Ατρόμητου επιβλήθηκε για την συμπεριφορά του στον διαιτητή του αγώνα με τον Παναιτωλικό, Μαλούτα.

Ο Σπανός, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, φέρεται να είπε στον διαιτητή «είστε άσχετοι κι επικίνδυνοι». Στον Ατρόμητο, παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται τα εξής:

«Κατά τη λήξη του αγώνα αυτού, συνέβησαν, σύμφωνα με το ως άνω Φύλλο Αγώνα και την ως άνω Έκθεση, που συνέταξε ο Παρατηρητής του αγώνα, το εξής πειθαρχικώς αξιόλογο και ελεγχόμενο περιστατικό: Με τη λήξη του αγώνα ο μεγαλομέτοχος της πρώτης εγκαλουμένης Γ. ΣΠΑΝΟΣ ευρισκόμενος στον διάδρομο που οδηγεί στα αποδυτήρια, απευθυνόμενος στον διαιτητή του αγώνα είπε: «ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΥΟ (2) ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΤΕ».

Αναφορικά με την ως άνω πράξη οι εγκαλούμενοι την αποδέχονται, πλην όμως ισχυρίζονται ότι η ως αν φράση δεν έχει εξυβριστικό περιεχόμενο, αλλά αποτελεί κρίση. Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται αβάσιμος, καθόσον, η ως άνω έκφραση είναι προσβλητική εμπεριέχουσα μομφή για τις ενέργειες του Διαιτητή και ενέχει απαξίωση προς το πρόσωπό του».

Στην απόφαση αναφέρεται: «ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ : Στο 2ο εγκαλούμενο Γ. ΣΠΑΝΟ απαγόρευση εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός (παράβαση άρθρων 12 παρ. 1 περ. α’, 11 και 10 παρ. 1 περ. β’, του Π.Κ. της ΕΠΟ) και στην 1η εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ (άρθρο 5, 11 παρ. 3, 12, 10, παρ. 1 περ. β’ και δ Ι, 14 του ΠΚ της ΕΠΟ)».