Βαθμολογία

Η ΑΕΛ συζητά με Έντισον Κόλα

Η ΑΕΛ είναι κοντά στην απόκτηση Ουρουγουανού επιθετικού, αλλά για τη θέση του σέντερ μπακ όλα δείχνουν ότι καταλήγει στον 22χρονο Έντισον Κόλα, που είναι μια προσωπική επιλογή του νέου προπονητή Γιάννη Ταουσιάνη, καθώς δούλεψε μαζί του στον Εργοτέλη, όπου υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Ο Κόλα γεννήθηκε στις 9/04/2001 στη Χερσόνησο και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Εργοτέλη και τον Σεπτέμβρη του 2020 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το γεγονός ότι ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα Super League 2 οδήγησε τον νεαρό ποδοσφαιριστή να βρει νέα «στέγη» στον Ο.Φ. Ιεράπετρας.
Έχει ύψος 1.90 και το περασμένο καλοκαίρι δοκιμάστηκε σε ομάδα της Σλοβενίας ανώτερης κατηγορίας.

Στα αξιοσημείωτα ότι κοστολογείται από το transfermarkt 175.000 ευρώ και το γεγονός, επίσης, ότι έχει ισχυρό γραφείο μάνατζερ (είναι το ίδιο που, μεταξύ άλλων, εκπροσωπεί τον Μπακασέτα και τον Σιώπη), δείγμα ότι υπάρχει πίστη στο ταλέντο του.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΕΛ, σύμφωνα με τον προπονητή, θέλει ενίσχυση στις θέσεις του δεξιού μπακ, του σέντερ μπακ και του σέντερ φορ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και εσωτερική μεταγραφή, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προπονητής εισηγήθηκε να γίνει επαγγελματίας ο Παναγιώτης Νινίκας, που η θέλησή του να παίξει ποδόσφαιρο τον οδήγησε σε νυχτερινό σχολείο.

ΠΗΓΗ