Βαθμολογία

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων πανηγύρισε την πρόκριση στο Κύπελλο της ΕΠΣΛ (PICS)

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του o Αχιλλέας Φαρσάλων πήρε μεγάλη νίκη - πρόκριση κόντρα στην ΑΕ Κιλελέρ με σκορ 3-1 στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ.) όπου η ομάδα του Αχιλλέα είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον έμπειρο τερματοφύλακα Άγγελο Σταυράκη ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και έδωσε την νίκη - πρόκριση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ: Χρήστος Γκατζούλης

Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και με την παρουσία αρκετού κόσμου. Στα της αναμέτρησης ο Αχιλλέας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 15′ όταν ο Κερμελίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από όμορφη πάσα του Καραμπούζη όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ του Καραλούλη στο 22′.

Στο 38′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν ο Λάιος από τα αριστερά έκανε συρτή πάσα η μπάλα κατέληξε στον Γκαραλιάκο ο οποίος βρέθηκε σε απόσταση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Στο 40′ ο Βαγενάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Κούβελα όμως σούταρε άουτ. Ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αετόπουλου στο 42′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαραλιάκου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Αχιλλέα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Κερμελίδης πάτησε περιοχή από τα δεξιά, έσπασε έξυπνα στον Παπακωνσταντίνου και αυτός με συρτό πλασέ νίκησε τον Κουτσιρίμπα και πέτυχε το 1-0.

Μάλιστα στο 52′ ο Αχιλλέας είχε ακόμη μια καλή στιγμή όταν έγινε πάσα στην πλάτη της άμυνας του Κιλελέρ όμως ο Κουτσιρίμπας βγήκε γρήγορα από την εστία του και πρόλαβε τον επερχόμενο Κερμελίδη πριν αυτός γίνει επικίνδυνος.

Από το 65′ και έπειτα το Κιλελέρ πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 77′ ο Μπαρούτας έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Τζέκα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης δίχως όμως να καταφέρουν να φτάσουν σε αυτό και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Σταυράκης έδειξε την κλάση του και έδωσε την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του Αχιλλέα.

Αρχικά εκτέλεσε ο Καραλούλης για τον Αχιλλέα Φαρσάλων με τον Κουτσιρίμπα να πέφτει σωστά και να διώχνει. Ο Χασομέρης με εύστοχη εκτέλεση έβαλε προσωρινά μπροστά την ΑΕ Κιλελέρ.

Ο Κερμελίδης με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε για τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Το επόμενο πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Αργύρης ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Τσατσελάρι αποδείχθηκε ψύχραιμος και ευστόχησε για το 2-1 του Αχιλλέα.

Ο Τζέκα ανέβαλε να εκτελέσει το επόμενο πέναλτι με τον Σταυράκη να του βάζει “στοπ”. Ο Λάιος έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του Αχιλλέα ευστοχώντας στο επόμενο πέναλτι.

Και η πρόκριση για τον Αχιλλέα σφραγίστηκε δια χειρός Σταυράκη ο οποίος με εκπληκτική επέμβαση σταμάτησε τον Πανταζή και έτσι η διαδικασία ολοκληρωθεί με σκορ 3-1.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Κώστας Νεμπεγλέρας): Σταυράκης, Κούλπας, Χατζηλίαδης, Καραμπούζης, Αετόπουλος (89′ Γκόλτσιος), Λάιος, Γκαραλιάκος (57’ Τσατσελάρι), Καραλούλης, Παπακωνσταντίνου (74′ Φουρίκης), Πασσιάς, Κερμελίδης.

ΑΕ Κιλελέρ (Κώστας Κατσαράς): Κουτσιρίμπας, Τσακίρης, Αντωνίου, Μπαρούτας, Πανταζής, Γκουγκουλιάς, Παπαγεωργίου (86’ Ντιντής), Χασομέρης, Αναγνώστης, Βαγενάς (63’ Φασούλας), Κουβελάς (57’Τζέκα).

Διαιτητική τριπλέτα: Αντωνίου, Μάνος, Δεδικούσης.