Βαθμολογία

Ο Ελ Αραμπί έπιασε... Τζιοβάνι

Στην τρίτη θέση των ξένων σκόρερ του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League βρίσκεται πλέον ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αφού με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Βόλο έφτασε τα 61 στο πρωτάθλημα με τους Ερυθρόλευκους, όσα έχει και ο Τζιβάνι.

Ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε 129 αναμετρήσεις για να φτάσει στα 61 γκολ, ενώ ο ο Ελ Αραμπί έχει αγωνιστεί σε 117 ματς με πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Μπροστά του για την δεύτερη θέση των ξένων σκόρερ όλων των εποχών βρίσκεται ο Ίλια Ίβιτς με 64 τέρματα, τα οποία σημείωσε σε 112 αναμετρήσεις με τα χρώματα της ομάδας του Πειραιά.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 127 τέρματα.

Ο Ελ Αραμπί συνολικά βρίσκεται στην 13η θέση όλων των εποχών μαζί με τον Τζιοβάνι και τον Βασίλη Καραπιάλη, ενώ χρειάζεται μόλις τέσσερα γκολ για να μπει στην χρυσή δεκάδων των Ερυθρόλευκων σκόρερ στο πρωτάθλημα.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε σκοράρει σε και στις τέσσερις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Βόλο στο Στάδιο Καραϊσκάκης, αλλά δεν είχε βρει γκολ σε κανένα από τα τρία την Μαγνησία.

Πλέον έχει επτά γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις με τον Βόλο και η ομάδα της Μαγνησίας βρίσκεται στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων του, αφού μόνο απέναντι στην ΑΕΚ μετρά 9 γκολ.

Από 7 έχει με Βόλο και Λαμία.

Πάντως ο Ελ Αραμπί είχε να σκοράρει από το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτή τη σεζόν έχει 3 γκολ σε 16 αναμετρήσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μια νίκη στην Περιφέρεια και διατηρεί το ρεκόρ με το αήττητο, το οποίο πλέον έχει φτάσει στα 36 ματς (28 νίκες – 8 ισοπαλίες) και αγνοεί την ήττα από τις 21 Οκτωβρίου 2018, όταν ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 στο Ηράκλειο.

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ολυμπιακός είχε να σημειώσει τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τις 16 Μαΐου 2021, όταν τότε είχε επικρατήσει με 4-1 του Παναθηναϊκού, με τις βάσεις να μπαίνουν πριν την ανάπαυλα, με τα γκολ των Μασούρα (7’,12’) και Ελ Αραμπί (38’).

Ο Ελ Αραμπί σημείωσε ακόμη ένα τέρμα στο 72ο λεπτό, ενώ ο Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις είχε γράψει το τελικό 4-1.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός σημειώνει τρεις διαδοχικές νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, με το προηγούμενο σερί του να είναι από τον Μάιο του 2022, όταν είχε επικρατήσει εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα και εκτός του ΠΑΟΚ και του Άρη.

ΠΗΓΗ