Βαθμολογία

Φρένο στο αήττητο του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητό του στο φετινό πρωτάθλημα για 16 αναμετρήσεις και η ΑΕΚ σταμάτησε αυτή την επίδοση με τις 13 νίκες και 3 ισοπαλίες με την επικράτησή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ έχει κρατήσει το απόλυτο στο γήπεδο της με επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο “OPAP Arena”, ενώ οι τρεις τελευταίες νίκες της επί του Παναθηναϊκού είναι με 1-0.

Οι Πράσινοι έχουν σταματήσει ακόμα δύο φορές το αήττητο σερί τους από την αρχή του πρωταθλήματος στο 16 και τη μια από τις δύο δεν κατάφεραν τελικά να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Το παράδοξο είναι πως είναι το δεύτερο σερί μετά το ...16 που σταμάτησε με ήττα 1-0. Το 2000-01 από τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με ένα γκολ του Ζίζι Ρόμπερτς και ενώ είχε 11 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Το 1999-00 ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες και ηττήθηκε 1-0 από την Προοδευτική στο γήπεδο του Κορυδαλλού.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 21 χρόνια, αφού η προηγούμενη αναμέτρησή τους εκεί ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2002, με την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 41ο λεπτό. Αυτή είναι η 12 παρουσία του 1-0 στις αναμετρήσεις τους με γηπεδούχο την ΑΕΚ, σκορ που είναι το δημοφιλέστερο.

ΠΗΓΗ